Ort
Gävle
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Caroline Bäckström
Nummer
81480
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Detta är endast en intresseanmälan, du förbinder dig inte till något. Anmäl ditt intresse och ange i rutan för kommentarer vilken av kurserna du är intresserad av.

Innehåll

Alternativ 1. Stensättning - Riven infattning (Gypsy/ flush set)
Vid riven infattning sitter stenarna jämns med ytan på smycket utan några klor utan med en jämn kant av silver runtom som håller stenen på plats. 
Kursen är på 5h där ni kommer hinna få mycket övning och olika tips och trix för att lyckas. Du bör ha erfarenhet av silversmide sedan innan.
Material och verktyg ingår i kursen.

Alternativ 2. Stensättning – Cabochon, sarg eller kloinfattning
Vill du lära dig att infatta cabochoner – stenar med platt baksida och välvd ovansida med kloinfattning eller sarginfattning? 
Här bör du ha vana av silvermide och ha lött ihop något/ några smycken innan. Är du inte helt bekväm med lödning så hjälper jag till med olika tips och trix. Stensättningen går vi igenom så att du kan grunderna och under kursen får du tillverka ditt egna smycke. Stenar och silver finns att köpa på plats.  Lö- Sö kl 10-15.

Förkunskap

Se de båda kurserna ovan. 

Kursledare

Caroline Bäckström har alltid haft ett stort hantverksintresse och 2010 fastnade hon för silversmide. Caroline brinner för att testa nya tekniker och gillar när det blir lite pilligt, hennes område är smycken och steninfattning. Det roligaste hon vet med att vara kursledare är mötet med alla deltagarna, få ta del av deras kreativitet och att utvecklas inom hantverket tillsammans. 

Bra att veta

Detta är endast en intresseanmälan. Du förbinder dig inte till något och du har ingen garanterad plars. Vi kollar av intresset för att kunna starta upp dessa kurser under hösten. Vi återkommer med mer information efter sommaren. 

 

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde