Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Stepp fortsättning 3 vuxna - sommarkurs

Ort
Örebro
Startdatum
14 Jun 2020
Tid
18:15-19:45
Dagar
Mån-Ons, Sön
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Gustav Borehed
Nummer
43827
Pris
720 kr

Om arrangemanget

Stepp är en härlig dansstil där man använder sig utav steppskor för att skapa rytmer. Stepp är grunden till mycket av den dans som finns i dag, det var det första uttrycksmedlet i den Afro-Amerikanska kulturen som Jazz, swing och Hip Hop härstammar ifrån. Stepp är både dans och musik. Man kan se stepp i många äldre dansfilmer och även i kända dansgrupper som tex Stomp och Tap dogs

Innehåll
Lektionerna innehåller olika slag och slagteknik, rytmik och koreografi. Du övar koordination, rytmkänsla och kondition

Upplägg
Sommarkurs 4 tillfällen 14-17 juni.

Förkunskaper
Nivån är anpassad för dig som har minst 8 terminer förkunskap.

Kursledare

Gustav Borehed Utbildning: Performing Arts School under ledning av Ran Hamilton, Göteborg. Professional Tap Training Program på Escola Luthier under ledning av Guillem Alonso, Barcelona. Gustav tar regelbundet fortbildning tillsammans med internationella steppdansaren och koreografen Heather Cornell. Under sina år i Barcelona har Gustav även studerat för Sharon Lavi och Roxane Butterfly.
Erfarenhet: Skapare av steppdansföreställningen "All Of Me", tillsammans med Lisa Alvgrim. Gustav har medverkat i uppsättningar som: "Pippi Långstrump på de sju haven" på Lerbäcks Teater, "Crazy For You" på GöteborgsOperan samt "Moustache, The Rhythm Musical" av Coco Comin på Teatre Apolo i Barcelona. Gustav har medverkat i två olika uppsättningar på internationell turné med göteborgsbaserade teatern Teater Sesam. Han har arbetat på Daftö Resort som showartist, skådespelare och trubadur. Han har koreograferat och medregisserat konserten "Project:Examination" tillsammans med stråkkvartetten MalvaKvartetten. Övrigt: År 2016 mottog Gustav "Hjalmar Berglunds Revystipendium".

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Klädsel: Bekväma träningskläder, skor med steppjärn. Kursen genomförs på Marie Kühlers showdansskola Entré, Fabriksgatan 1. Omklädningsrum med duschmöjligheter finns

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Ort

Showdansskolan Entré

Fabriksgatan 1, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 720 kr

Summa: 720 kr

Utforska ett ämnesområde