Ort
Stockholm
Startdatum
18 Mar 2023
Tid
10:00-16:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Stefan A. Escher
Nummer
51850
Pris
1 150 kr

Om arrangemanget

Du får lära dig om att sticka Lettiska vantar. Vantarna spelar en viktig roll i den lettiska kulturen och dess historia.


Innehåll och mål
Du får lära dig om att sticka Lettiska vantar. Vantarna spelar en viktig roll i den lettiska kulturen och dess historia men är även idag en skön och viktig vinteraccessoar. Vantarna stickas i 2-trådigt yllegarn med minst två, men ofta fyra eller fler färger. Vantarnas mönster har en symbolisk betydelse men kan också vara blommönster i starka färger.

Upplägg
Grundläggande genomgångar samt praktiskt arbete.

Helgkursen är förlagd den 18/3 kl.10:00-16:00.

Förkunskaper
Viss erfarenhet av stickning är önskvärd även om Lettiska vantar stickas med räta maskor.


Kursledare
Stefan A. Escher är en erfaren cirkelledare. Han har en pedagogisk utbildning och arbetar som lärare. Han håller Medborgarskolans ledarutbildningar, håller studiecirklar i släktforskning samt blev årets folkbildare 2018.

Kursmaterial
Du tar med eget material. Detaljerad information kring material får du med kallelsen. Garn och stickor tar du med dig själv. Men det finns även material att köpa på plats vid alla kurstillfällen. Du får tillgång till mönster samt ett häfte där allt vi går genom under kursen finns dokumenterat.  

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan har ett brett utbud av textila kurser och bland dem kan vi t.ex. Stickskola, påbyggnadskurs eller andra tekniker så som virkning eller broderi.

Bra att veta
Är du vänsterhänt ber vi dig meddela oss i förväg.


Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 150 kr

Summa: 1 150 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Stickning är avkoppling

Årets julklapp 2022 blev det hemstickade plagget men trenden att sticka tog ordentlig fart redan vid pandemins början enligt Camilla. Behovet av att skapa med h...

20 december 2022
Läs vidare om "Stickning är avkoppling"

Utforska ämnesområde