Ort
Västerås
Startdatum
30 Sep 2024
Tid
17:00-20:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
81973
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig sticka? Den här kursen ger dig den kunskap du behöver för att äntligen kunna komma igång. Att lära sig sticka är inte svårt, men det kan vara svårt att veta var du ska börja om du inte har stickat tidigare. Låt oss nysta upp svårigheterna tillsammans!

Innehåll

Målet med kursen är att du ska lära dig grunderna och få tillräckligt mycket kunskap för att kunna fortsätta sticka på egen hand. Vi börjar med att du lär dig stickningens grunder; dvs lägga upp maskor, sticka räta och aviga, ribb/resår, avmaskning. Efter det kan du börja sticka det du skulle vilja sticka. När grunden är skapad så kan du sticka något som du verkligen vill sticka. Kan du redan grunderna så kan du kanske börja sticka något som du längtar efter.

Upplägg 

Vi möts samma tid och dag under5 veckor.


Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen. För att lära dig att sticka behöver du:
Garn och stickor 
Vi rekommenderar att du köper rundstickor då de kan användas både till att sticka fram och tillbaka samt runt med


Kursledare

Stickning är min stora passion och avkoppling. Jag har stickat sen jag var 5-6 år, och lärde mig sticka av min bestemor/farmor, dvs norskt påbrå med ”norska lusekoftor i blodet”. Jag kanske inte behöver en ny 
kofta men jag BEHÖVER sticka, och jag kan inte sluta sticka…
Jag ser framemot att få delge mina kunskaper till fler. Jag gillar gemenskapen som finns i stickvärlden, både på sociala medier och i ”verkliga livet”, som t.ex stickcaféer och helgretreater. I dagens världsläge/arbetsliv så tror jag att stickning skapar avkoppling och trygghet.


Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Bra att veta

I våra lokaler finns kylskåp och micro att nyttja. Vi skickar kallelse/faktura inför kursstart.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.
Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

 

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Stickning är avkoppling

Årets julklapp 2022 blev det hemstickade plagget men trenden att sticka tog ordentlig fart redan vid pandemins början enligt Camilla. Behovet av att skapa med h...

20 december 2022
Läs vidare om "Stickning är avkoppling"

Utforska ämnesområde