Ort
Skövde
Startdatum
7 Nov 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
47607
Pris
795 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig att sticka klassiska, sköna och varma raggsockar inför vintern eller som julklapp, då är den här kursen för dig.

Innehåll

Under kursens gång går vi igenom alla moment som ingår i att sticka en raggsocka med strumspstickor. Kursen är på tre tillfällen där vi vid det första tillfället lär oss uppläggning och att sticka räta och aviga maskor. Vid andra tillfället fokuserar vi på hälen och det tredje och sista tillfället stickar vi tån. Du kommer behöva sticka en del hemma också mellan gångerna. Målet med kursen är att du ska ha stickat klart en socka och att du känner dig trygg att sticka socka nummer två hemma.

På den här kursen lär ledaren ut högerhänt stickning.

Upplägg

 • Kursen är på tre torsdagskvällar kl 18-20:15.

Förkunskap 

Kursen är för dig som vill lära dig att sticka raggsockar, vare sig du är nybörjare eller en mer van stickare som kanske är lite osäker på något moment för stickning av raggsockar.

På den här kursen lär ledaren ut högerhänt stickning.

Kursledare

Diana Berntsson har stickat i mer än 10 år och driver sedan några år tillbaka eget företag där hon handfärgar garn och designar stickmönster. Hon har även utbildning inom sömnad och mönsterkonstruktion.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Du köper själv och ta med garn och strumpstickor. Vi kommer utgå från ett mönster som är skrivet för Svarta fårets Sox 240m/150g. Andra garnalternativ kan till exempel vara:

·      Raggi

·      Viking garn Raggen 

Tänk på garnåtgången blir beroende på vilken storlek du vill sticka raggsockarna i.

Strumpstickor storlek 4.

Kostnad för garn ca: 150-200:-
Kostnad för stickor ca: 50-100:-

Andra saker som är bra att ha som sax, nål, måttband etc. finns att låna på plats.

Invänta kallelse innan du köper material.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Parkering – Medborgarskolans parkeringsplatser finns utmed långsidan av vår byggnad. Det finns sju markerade platser (närmast infarten från Södra Träcgallén) som är skyltade mellan två pilar och är avgiftsfria men man behöver ett parkeringstillstånd dygnet runt. Tillstånden finns att hämta inne till vänster i Medborgarskolans entré. Övriga platser är avgiftsbelagda med Parkster app. Mer information finns på Parksters skyltar. 
  Om platserna är upptagna hänvisat vi till parkeringar utmed gatorna i närområdet eller Mode-parkeringshus vid Resecentrum.

 • Lokalen ligger en trappa upp, hiss finns. 

 • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
 • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
 • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Stickning är avkoppling

Årets julklapp 2022 blev det hemstickade plagget men trenden att sticka tog ordentlig fart redan vid pandemins början enligt Camilla. Behovet av att skapa med h...

20 december 2022
Läs vidare om "Stickning är avkoppling"

Utforska ämnesområde