Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Stockholm
Startdatum
17 Sep 2018
Tid
18:00-21:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Ulrika Hoffer Eriksson
Arrangemangsnummer
26321
Pris
2 795 kr

Om arrangemanget

Flexitarian, att äta som man vill helt enkelt, men att man är noga med råvarorna. Vegetariska rätter som kan kompletteras med något gott animaliskt. Här enbart fågel och fisk. Färgstark och god matlagning för hälsa och hållbarhet med klimat- och hälsoprat. Lustfyllt och roligt!

Innehåll
Växtbaserad kost som inte nödvändigtvis utesluter fisk, fågel och kött till 100 %, men som utgår från växtriket och använder animalier som tillbehör, snarare än tvärtom. Och då väljer vi enbart råvaror av god kvalitet, ekologiskt och så närodlat som möjligt.
Det lagas ett antal rätter efter recept som fungerar för dig som vill tona ner på köttet men inte riktigt vet hur. Du får massor av inspiration och tips från Ulrika.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept.
Tre tillfällen: måndag 17/9, 24/9 och 1/10. Kvällarna avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska. Du tar hem det som inte äts upp!

Förkunskaper
Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till Årets måltidslitteratur, kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken Smarta sötsaker som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna Good mood food 2015, Ärlig mat 2016 och Supersnacks 2017. Läs gärna mer här.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Ulrika håller i flera kurser, bland annat laga kål, raw food desserter och godis, näringslära och nordisk superfood. Hon håller också i ett antal utbildningar inom raw food, vegankock, näringslära och hälsokock. Se vårt kursutbud på hemsidan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 795 kr

Summa: 2 795 kr

Utforska ett ämnesområde