Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Stockholm
Startdatum
20 Feb 2020
Tid
18:00-21:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Per Sifvert
Nummer
38265
Pris
4 695 kr

Om arrangemanget

En omfattande teoretisk kurs om vinhantering. Om druvsorter, jordmåner, terroir, vinländer från hela världen och klassificeringar. Du får insyn i hur man lagrar vin, om provningsmetodik och hur du tolkar en vinetikett.

Äntligen måndag! Välkommen till en omfattande grundkurs där du under 6 tillfällen går igenom de flesta vinländer. Under lättsamma former får du med dig mycket teori runt vinets grunder, om de vanligaste druvsorterna, de stora vinländerna och provningsmetodik. Grundkursen är en omfattande teoretisk kurs om vinhantering. Om druvsorter, jordmåner, terroir, vinländer från hela världen och klassificeringar. Du får insyn i hur man lagrar vin, om provningsmetodik och hur du tolkar en vinetikett.

Upplägg
Varje lektion inleds med kort repetition av föregående lektion och med teori och presentation av nya lektionens vinländer. Vinets historia, vinproduktion, producenter och druvor. Sensorik och grundsmaker Varje tillfälle provning av 4 viner; olika färg beroede på tillfällen.

6 kurstillfällen: 20/2, 27/2, 5/3, 12/3, 19/3, 2/4.

Förkunskaper
Alla är välkomna (men du måste ha fyllt 20 år).

Kursledare
Per Sifvert är diplomerad sommelier, erfaren vinprovningsledare, vinexpert och utbildare vid Frans Schartaus Handelsinstitut.

Kursmaterial
Kompendium och vin ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Har du gått vår grundkurs och vill lära dig mer eller har en del kunskap om vin sedan tidigare och vill bygga vidare? Då är fortsättningskursen något för dig! Vi har även kurser med tema Frankrike och Italien samt en kurs om champagne. Se vårt kursprogram på hemsidan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 4 695 kr

Summa: 4 695 kr

Utforska ett ämnesområde