Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Låt dansen inspirera dig
Kurs

Street dance/Reggeaton ungdom/vuxen nybörjare/fortsättning

Ort
Jönköping
Startdatum
24 Feb 2021
Tid
18:00-19:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Alexandra Issa Kullenbäck
Nummer
26346
Pris
1 250 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Street dance/Reggeaton

Denna klass är en blandning mellan street dance och reggeaton. 

REGGEATON
Reggeaton härstammar från Panama och Puerto Rico och sprider sig nu i Europa.
Det är en rytmisk dans som inspirerats av musikstilarna reggea, samba och salsa.
Reggeaton dansas till medryckande musik. En fysisk träning med heta rytmer!

INNEHÅLL OCH MÅL
Under terminen kommer vi arbeta vidare med olika stilar och tekniker för att lära oss behärska de olika dansstilarna. Musik och steg varieras vid varje tillfälle. Koreografier kommer att finnas för varje stil, men de kommer även att integreras med varandra. Målet är att öka sin kroppsliga kontroll, bli fysiskt stark och självklart ha kul!

UPPLÄGG
Lektionerna börjar med uppvärmning eftersom dansstilarna har mycket aktiva och ibland häftiga rörelser. Vi jobbar med styrka för rygg och mage, då detta är en viktig del eftersom vi arbetar mycket med höfterna. Under terminen testar vi tekniker för flera stilar samt lär oss koreografier för varje dansstil.

FÖRKUNSKAPER

Nybörjarnivå / forts


KURSLEDARE
Alexandra Kullenbäck är certifierad ZUMBA-instruktör. Hon har tidigare jobbat som danslärare på flera håll men kommer från början från Göteborg. Tidigare har hon bland annat dansat latinamerikansk tävlingsdans innan hon kom till Medborgarskolan. Alexandra är från grunden utbildad inom balett och modern dans, men har också dansat jazz, som ingick i hennes dansutbildning i Göteborg. Hon brinner för dans och för att sprida dansglädje till andra. Hos oss på Medborgarskolan har hon undervisat i olika pardanser, reggeaton, jazz, street dance, showdans och Zumba.

KURSMATERIAL
Ha bekväma och lediga kläder som går bra att röra sig i. Du väljer själv om du vill dansa barfota eller med gympaskor (inomhusskor).

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.

På Påsklovet är det ingen undervisning om inte ledaren har meddelat annat.

Om vi kan ha en uppvisning vårterminen 2021 så är den på Jönköpings teater söndag den 9/5 och genrep är på lördagen den 8/5. Information kommer i god tid om när biljetter släpps och hur många det kan köpas per elev. Biljetter köps via www.jkpg.com

Ledaren och elever i denna klass väljer tillsammans om de ska vara med på uppvisningen.


Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig information. Blir en lektion inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer.

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Eventuell avbokning måste ske innan andra kurs tillfället annars debiteras du full avgift.

Välkommen!

ANPASSNINGAR EFTER CORONAPANDEMIN
Utefter rådande läge har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser .Vi försöker att minska smittspridning genom att bland annat desinficera tagytor i våra lokaler. Vi ber också deltagare att inte i onödan vistas väntande i våra lokaler så att vi minimerar samlingar. Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta gärna händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning.
I det fall som myndigheterna skulle begränsa möjligheten till att hålla vanlig klassrumsundervisning kommer kursen att hållas på distans via en mötesplattform, alternativt får du en rekommendation på annan möjlighet att följa samma kurs. Du får all info du behöver inför distansundervisning i förekommande fall.

Ort

Medborgarskolan Jönköping DANSSALAR

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Utforska ett ämnesområde