Ort
Gävle
Startdatum
9 Mar 2024
Tid
09:30-12:30
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
2 st
Nummer
76220
Pris
1 740 kr

Om arrangemanget

Vill du minska stressen i ditt liv? Kanske går livet på högvarv och du vet inte hur du ska hantera allt som sker? Eller har du höga krav på dig själv och pressar dig att prestera mer och bättre? Den här kursen vänder sig till dig!

Innehåll

Hur påverkar stress oss fysiskt, psykiskt och socialt? Inre stressfaktorer handlar oftast om förväntningar på sig själv eller andra.

Den här kursen handlar om stress och vad den gör med oss. Stress påverkar oss olika och vad som stressar oss är väldigt individuellt. Vi pratar om yttre och inre stress och vad som kan trigga den. Vi lär oss om prestationsstressen, att behöva prestera bättre och mer och att aldrig känna sig ”good enough”.

Vi tittar på verktyg som kan vara till hjälp för oss att förebygga, hantera och framför allt förstå vad som stressar oss. Efter kursen har du fått en bättre förståelse för vad stress är, vad den gör med just dig och verktyg för att kunna förändra den i ditt liv.

Det ingår en timme personlig coaching med kursledaren efter avslutad kurs. Valfritt att använda. 

Upplägg

  • Vi träffas två lördagar. 9 och 16 mars. 
  • 6 studietimmar.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledaren

Lena Söderberg har varit chef men också anställd inom olika branscher. Hon har mött många människor som varit stressade och sett vad den osunda stressen på en arbetsplats gör med oss, men också vad stressen gör med oss som personer i vårt privatliv. Hon har själv upplevt stress och drivit sig för hårt, och upplevt utmanande perioder i livet med att få ihop tillvaron och att hålla ihop själv.

Under åren har Lena utbildat sig inom ledarskap, som diplomerad Stress & Friskvårdsterapeut, Coach/- ledarskapscoach och senast gått kurser i KBT, Hälsofrämjande ledarskap och Motiverande samtal. 
Idag arbetar hon i sitt företag med att erbjuda workshops, föreläsningar och coachar personer och organisationer i ämnen som ledarskap, kommunikation, stress och försäljning.

Kursmaterial

Kursmaterial ingår.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
  • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
  • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 740 kr

Summa: 1 740 kr

Utforska ämnesområde