Medborgarskolan med känsla för kurser och evenemang
Kurs

Summer danceweek - Lyrisk jazz F3/avancerad

Ort
Örebro
Startdatum
21 Jun 2023
Tid
19:40-21:10
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Emma Andersson
Nummer
68384
Pris
195 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Häng med oss under vår summer danceweek!! Det här blir en härlig energifylld dansklass i Lyrisk jazz tillsammans med Emma Andersson där vi lägger fokus på koreografi.

Lyrisk jazz är en kombination av modernt och jazzdans. Det är en dynamisk dansstil som är både mjuk, flytande och kraftfull där dansen tolkar texten i musiken.

Upplägg
Detta är ett engångstillfälle!

Förkunskaper
Kursen är anpassad för dig som har minst 12 terminers förkunskaper av ex jazz, balett eller modernt.

Kursledare
Emma Andersson har dansat på Entré sedan starten 1997 och undervisat hos oss sedan 2007. Hon är utbildad vid Balettakademiens yrkesförberedande linje och dansestet på Risbergska skolan i Örebro, för att sedan fortbilda sig i New York där hon dansat på bland annat Broadway Dance Center och DNA. Emma har även arbetat på grund- och gymnasieskola med dans under flera år. Hon har bland annat medverkat som dansare i tv produktionen O helga natt, Örebrogalan samt Swinging Christmas med Bröderna Rongerdahl. Emma arbetar mycket med teknik och lägger stor vikt vid att locka fram den enskilda dansarens musikalitet och uttryck på sina klasser. Hos oss undervisar hon: Lyrisk jazz och Floorwork.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Klädsel: Bekväma träningskläder och gympaskor. Kursen genomförs på Marie Kühlers showdansskola Entré, Fredsgatan 14. Omklädningsrum med duschmöjligheter finns.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Ort

Showdansskolan Entré

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 195 kr

Summa: 195 kr

Utforska ämnesområde