Kurs

Surdeg - Baka surdeg från grunden

Ort
Örebro
Startdatum
18 Feb 2023
Tid
10:00-16:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Roger Billingham
Nummer
66812
Pris
1 150 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig grunderna i surdegsbak? Surdeg är enkelt, med kräver teknik. Här går vi igenom steg för steg hur vi både startar en egen surdeg samt olika metoder som autolysmetod, temperering och jäsning, samt olika bearbetningstekniker som vikning och runddrivning. Oavsett om du vill använda surdeg till bröd, bulla

Innehåll
Vill du lära dig grunderna i surdegsbak? Surdeg är enkelt, med kräver teknik. Här går vi igenom steg för steg hur vi både startar en egen surdeg samt olika metoder med autolysmetod, temperering och jäsning samt olika bearbetningsmetoder som vikning och runddrivning. Oavsett om du vill använda surdeg till bröd, bullar eller pizza så är grunden densamma. Vissa steg kommer att förberedas av ledaren inför första kurstillfället för att gruppen ska komma i gång och bakar direkt, Den egna surdegen kräver lite tid för att användas vid senare kurstillfällen.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Alla hjälper till att duka av och diska

Kursledare
Roger Billingham är en rutinerad ledare i vårt kök och arbetar både med mat och bakning av surdeg och surdegspizzor. Han jobbar med glimten i ögat och är mån om råvarornas optimala egenskaper för det önskade resultatet.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Kursmaterial och recept ingår i kurspriset. Ta med en ren glasburk med lock för att ta hem din surdeg i.

Utvecklingsmöjligheter
Se vårt kursprogram på webben och hitta något som passar just dig.

Bra att veta
Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 150 kr

Summa: 1 150 kr

Utforska ämnesområde