Ort
Karlstad
Startdatum
7 Sep 2024
Tid
10:00-13:45
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Bussaba Kaewtipayanate
Nummer
82689
Pris
1 050 kr

Om arrangemanget

Upptäck hemligheterna bakom den populära Maki Sushi California Roll i vår inspirerande och roliga kurs! Denna typ av sushi, även känd som "insida-ut-sushi", utmärker sig genom att ha riset på utsidan och noriarket inuti. Följ med vår duktiga kursledare Bussaba som denna helg gästar från Örebro!

Kursen hålls i Medborgarskolans nya, fina utbildningskök med 8 köksplatser. Se kortfilm på köket här Utbildningsköket Karlstad

Mål

Att få en inblick i och lära sig mer om sushi, teknik och smakkombination. Vi lagar Sushi - Maki roll, kallrökt lax och vegetarisk.

Upplägg

Under kursen kommer du att få en djupdykning i konsten att skapa denna rätt. Vi börjar med att lära dig koka och förbereda det perfekta sushiriset, en grundläggande färdighet för all sorts sushi. Du får också lära dig att hantera kvalitativa ingredienser som används i en klassisk California Roll. Med Bussabas hjälp kommer du att bemästra tekniken att rulla sushi med både vegetariska alternativ och delikat kallrökt lax.

Vi jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept och vi smakar av. Alla får recept att följa steg för steg.

Dagen avslutas med att vi tillsammans dukar upp och avnjuter det vi lagat under matlagningskursen i vår fina restauranglokal.

Vill ni ha dricka något speciellt till maten får ni gärna ta med er det, vi har ett stort urval av glas. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Det är en perfekt aktivitet för både nybörjare och de som vill förfina sina färdigheter. Låt oss utforska och uppleva ett nytt sätt att rulla sushi tillsammans – anmäl dig idag och låt din sushiresa börja!

Kursmaterial/Råvaror

Matkostnad och recept ingår i kurspriset.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Kursledare

Bussaba Kaewtipayanate kom till Sverige 2010 och arbetar som kursledare på Medborgarskolan. Hennes familj äger en restaurang och hon är utbildad kock. Bussaba gör alla recept själv från grunden & det är viktigt med goda, färska råvaror samt näringsrik mat.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Vidareutveckling

Vi har ett stort urval av matlagningskurser, kom direkt till våra kurser inom mat&dryck genom att klicka här

Se vårt utbildningskök här

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Meddela eventuella allergier i meddelandefältet vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl”

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 050 kr

Summa: 1 050 kr

Utforska ämnesområde