Ort
Linköping
Startdatum
25 Aug 2022
Tid
18:30-20:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Monica Andersson
Nummer
33171
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Svamp är skogens guld! En kurs för dig som vill lära dig plocka andra ätbar svampar i skog och mark än bara kantareller! Få guidning i naturens läckerheter och plocka dem. Ta chansen att lära dig om olika arter och följ med på en vandring i skogarna runt Linköping.

Denna kurs är både teoretisk och praktisk. Vi går under teorin igenom matsvampar, förväxlingssvampar och giftsvampar samt vad man bör tänka på när man är ute i skogen. Vi tar upp vilken vegetation som olika svampar trivs bäst i, artpresentation, vanliga förväxlingar med mera.
Förutom tre teoritillfällen har vi ett praktiskt tillfälle i skogen, i ett stadsnära skogsområde, anpassat efter var vi har de bästa svampförhållandena. Det blir en lugn vandring med flera stopp där vi får chans att se och plocka olika arter.

Upplägg
Kursen består av totalt fyra tillfällen: Tre teoritillfällen, en kväll i veckan i kurslokal hos Medborgarskolan Teknikringen 7 i Mjärdevi.
Därutöver blir det ett praktiskt kurstillfälle i skogen i stadsnära område kring Linköping under en lördag i ca tre timmar.
Datum för praktiskt svampplockningstillfälle bestäms gemensamt i gruppen - vi kollar väder och svampförhållanden först.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Monica Andersson är sedan många år aktiv i Linköpings svampklubb. Monica har mångårig erfarenhet av svampplockning och artkunskap. Hon är passionerad i ämnet och har tidigare erbjudit kurser inom området.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Rabatter
Vi har bokrabatter för våra kursdeltagare: 6% på bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Information om hur du tar del av rabatten följer i kallelsen.

Anmälan och kallelse
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan.
Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca 1 vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. I kallelsen följer även information om kursmaterial, lokal och eventuella entrékoder. 

Det går utmärkt att delbetala kursen - ange detta vid anmälan.

Bra att veta
Kostnadsfri parkering i upp till 4 timmar finns i anslutning till våra lokaler i Mjärdevi.

Ge bort kursen! Du vet väl om att vi har presentkort på kurser? https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/presentkort/

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar!

 

Ort

Linköping Medborgarskolan

Teknikringen 7, Linköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ett ämnesområde