Ort
Distans
Startdatum
22 Aug 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
56504
Pris
679 kr

Om arrangemanget

Prova-på-kursen i sydsamiska vänder sig till dig som aldrig läst språket tidigare och är nyfiken på om det är något för dig. Denna korta kurs ger dig början på ett ordförråd och du får öva på några fraser som kan användas i vardagen.

Sydsamiskan är ett språk som talas i delar av Norge och Sverige. Det finns tio olika samiska språk som inte alls är lika varandra t.ex. förstår inte sydsamiska och nordsamiska talare varandra. Samiskan tillhör den uraliska språkfamiljen och är besläktat med finskan och estländskan men inte med norskan eller svenskan.

Kursen kommer att hållas på distans i realtid och vi använder plattformen Zoom.

Det innebär att kursen genomförs på samma dag och tid som angivits, men att du deltar via din dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Buerie båeteme!

 

Innehåll

En kurs för dig som är nyfiken på sydsamiska men är osäker på om en hel nybörjarkurs är något för dig. Vi lär oss att muntligt använda några fraser för vardagsspråk och påbörjar att bygga ett litet ordförråd. 

Om du väljer att gå nybörjarkursen på 12 veckor efter denna kurs har du fått en bra start att kunna hänga med snabbt på den. Du får en rabatt på nybörjarkursen eftersom det blir lite upprepning i början för dig då.

 

Upplägg

Kursen omfattar 2x45 min per tillfälle och vi träffas en gång i veckan på torsdagar under 3 veckor.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper i sydsamiska.

Kursledare

Jenny Larsson-Naeem är född och uppvuxen i Klimpfjäll. Hon har jobbat som SFI och SVA lärare på Komvux i tre år och jobbar nu som SVA-lärare på en högstadieskola i Östersund. Hon har läst sydsamiska A, B och C via Uppsala Universitet och fortsätter att läsa sydsamiska på universitetet. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

 

Kursmaterial

Kursmaterialet på svenska och sydsamiska ingår i kursavgiften men förslag på extra material kan tillkomma exempelvis från webbplatser och böcker.

 

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart.

  • Vill du delbetala kursen?

Att delbetala kursen är kostnadsfritt! Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar dela upp din kursavgift på 2 eller 3 betalningar.

Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

 

  • Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

 

  • Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

Pris

Deltagaravgift: 679 kr

Summa: 679 kr

Utforska ämnesområde