Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Uppsala
Startdatum
12 Mar 2020
Tid
17:00-19:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Truls Olsson
Nummer
59009
Pris
995 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Drömmer du om att skapa egna hantverk? Vill du vara mer miljömedveten och skapa dina egna redskap i trä? Denna kurs visar vägen in i en värld av slöjdande!

Innehåll
En vass kniv och en träbit är allt som behövs för att börja tälja. Vi värmer upp med att göra ett enklare köksredskap t ex en smörkniv eller en stekspade. I nästa steg får du lära dig att tälja en skålformad yta t ex en slev. Att kunna tälja ger dig möjlighet att skapa allt ifrån slevar, leksaker, klädhängare och/eller enklare pallar.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tre veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst. Uppehåll för eventuella helgdagar görs upp mellan ledaren och deltagarna under första kurstillfället.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Truls Olsson är utbildad lärare inom naturvetenskap, svenska och matematik och har ett stort intresse för att tälja köksredskap. Han började tälja köksredskap när ett av hans plastverktyg började smälta i stekpannan. För att göra varje redskap unikt följer Truls träets fibrer och former. Han använder inga elverktyg utan endast traditionella verktyg vid tillverkningen av redskapen.

Kursmaterial
Du behöver ta med dig en kniv samt en vass skedkniv. Ved finns att tillgå på plats. Du får givetvis gärna ta med dig eget trä om du vill.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 4G

Ekeby Bruk, Ingång 4 G, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ett ämnesområde