Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Tantbalett, fortsättare

Ort
Kungsbacka
Startdatum
9 Sep 2019
Tid
18:00-19:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
59153
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Balett är en graciös dans som passar både för barn i alla åldrar och danssugna äldre med balettdrömmar. Tantbaletten ger dig som vuxen möjlighet att dansa balett kravlöst med likasinnade för nöjets skull. Genom baletten tränar du din hållning, styrka och vighet till vacker klassisk musik.

Innehåll
Med hjälp av dansen utvecklar du din styrka, balans och kroppskontroll. Vi jobbar med övningar i klassisk balett och avslutar alltid med stretchövningar. Samtidigt som du rör på hela kroppen tränas din koordination, balans och hållning.

Upplägg
Kursen omfattar 90 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna danskurs riktar sig till dig som dansat balett minst en termin tidigare.

Kursledare
Denna danskurs leds av Tim Liljequist. Utbildad vid bl a Dans- och Teatergymnasiet i Halmstad och Balettakademien i Göteborg.
Han anställdes i Göteborgs Operans Balett 1994 och har dansat bl a Hilarion i Mats Eks Giselle, Pepparkaka i Nötknäpparen, Hanuman i Prins Rama och demonerna samt Döden i Re:Tjajkovskij. Tim Liljequist har även dansat i musikalerna Kristina från Duvemåla, West Side Story och Cats.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Balettklädsel är inget måste men det ökar känslan, bär kläder som är bekvämt att dansa i. Det är bra att ha någon form av tekniksko eller liknande för att minska halkrisken.

Bra att veta
På denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag, friskvårdskuponger eller Actiway. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din anmälan.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Kungsbacka

Kabelgatan 9, Kungsbacka

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ett ämnesområde