Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Halmstad
Startdatum
8 Sep 2019
Tid
10:00-11:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Cecee Rowland-Huss
Nummer
60410
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Tantbaletten ger dig som vuxen möjlighet att dansa balett kravlöst med likasinnade för nöjets skull. Genom baletten tränar du din hållning, styrka och vighet till vacker klassisk musik.

Innehåll
Med hjälp av dansen utvecklar du din styrka, balans och kroppskontroll. Vi jobbar med övningar i klassisk balett och avslutar alltid med stretchövningar. Samtidigt som du rör på hela kroppen tränas din koordination, balans och hållning.

Förkunskaper
Denna danskurs riktar sig till nybörjare så du behöver inte ha dansat tidigare.

Kursledare
Cecee Rowland-Huss är en Danspedagog utbildad på DOCH, Dans Och CirkusHögskolan, i Stockholm. Hon har också gått utbildningar på Balett Akademien i Umeå, Dance New Amsterdam i NYC, Peri Dance i NYC och Martha Graham School of Contemporary Dance i NYC. Cecee började dansa balett vid fem års ålder på Royal Acadamy of Dance i England och gick senare estetiska linjen på Per Brahe Gymnasiet i Jönköping. Hon är glad och positiv och brinner för att lära ut dans, särskilt balett och Contemporary (modernt).

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Balettklädsel är inget måste men det ökar känslan, bär kläder som är bekvämt att dansa i. Det är bra att ha någon form av tekniksko eller liknande för att minska halkrisken.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.                     

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Ort

Medborgarskolan Halmstad

Söndrumsvägen 35, Halmstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ett ämnesområde