Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Tävlingslydnad startklass

Ort
Karlstad
Startdatum
12 Sep 2019
Tid
19:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Sofia Alstéus
Nummer
37663
Pris
1 890 kr

Om arrangemanget

En kurs för dig som är nyfiken på att tävla i lydnad eller för dig som är vid startlinjen att gå ut på plan och göra debut.

Innehåll

Passar dig som vill jobba vidare med lydnaden, vill träna eller tävla i denna roliga hundsport. När du tränar lydnad för lydnadstävling ska hunden utföra olika moment, både nära dig och på avstånd. Samarbetet mellan dig och hunden står i fokus. Träningen ger ofta en följsam hund och en noggrann hundförare som är duktig på att träna både små detaljer och långa sekvenser med moment.

Under kursens gång kommer vi jobba med belöningstänk, enskilda moment och vad som händer mellan momenten.

Förkunskaper

Grundkurs eller likvärdig kunskap inom lydnad.

Kursledare

Sofia Alstéus, är en driven person med mycket kunskap i många olika områden inom hund. Hon har tillsammans med sin schäfer tränat och tävlat de flesta hundsporter. Lydnad och bruksspåret föll hon som mest för, men sysslar även aktivt med nosework och freestyle. Hennes schäfer är också utbildad patrullhund i hemvärnet. 

Sofias form av hundträning är att träna hunden positivt, nytänkande och spännande så att hundens relation till föraren stärks, och på så sätt bygga en oövervinnerlig vänskap.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under terminen som du är kursdeltagare hos medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden. 

Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se

Bra att veta

Meddela ras vid anmälan. Ta med vaccinationsintyg, olika leksaker, mycket godis i små bitar till hunden, vattenskål och en filt.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Ort

Dog-o-rama Hundsporthall

Rådalsvägen 13, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 890 kr

Summa: 1 890 kr

Utforska ett ämnesområde