Ort
Helsingborg
Startdatum
16 Sep 2024
Tid
18:15-19:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Nathalie Drakemyr
Nummer
69847
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Utveckla din talang och kunskap som skådespelare! Du har provat teater tidigare och tycker förmodligen att det är spännande och roligt att framträda. Här jobbar ni tillsammans i ensemblen med en föreställning, med målet att sen kunna spela upp den.

Vi arbetar med kroppen, rösten och texten. Vi arbetar med improvisation, karaktärsarbete och bygger på vår kunskap och förståelse för vad skådespeleri och teater är. Kursen anpassas efter gruppen och vad deltagarna vill få ut av lektionerna. 

För vem
Du har viss vana vid att spela teater och har gått/går samtidigt en grundkurs i teater. Denna ensemble jobbar med en enkel uppsättning som komplement till vår teaterkurs på lördagar. Du kan gå båda kurser parallellt samma termin, men för att få grundläggande teaterkunskaper hänvisar vi till lördagskursen. Rådgör med oss om du är osäker på nivån.

Kursledare
Nathalie Drakemyr, skådespelare, regissör och teaterlärare med många års erfarenhet av teaterpedagogik för både barn och vuxna. Hon skriver gärna egna manus som teatergrupperna kan jobba med och iscensätta. Nathalie brinner för amatörteater och vill att alla ska få chansen att känna på teaterns frigörande kraft - och hur roligt det är att spela teater! 

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Klädsel: Rörelsevänliga kläder.

Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller vänd dig till oss för upplysning. 

Startdatum i din bokningsbekräftelse är preliminärt. Invänta alltid Kallelse innan du går till kurslokalen!

Erbjudande
Gå två kurser inom dans, teater, musik eller sång och få 300 kr rabatt på den andra, eller 500 kr rabatt på din tredje kurs. (Rabatt gäller ej för kombinationen bas- och ensemblekurs i teater Hbg.) Går ej att kombinera med andra rabatter. Erbjudandet innefattar kurser på minst 9 kurstillfällen som går parallellt under terminen, och inkluderar ej individuell undervisning. Rabatten är personlig och gäller ej för syskon och familj. 

Kan du få rabatt? Skriv en notering om det i din anmälan och välj "MEDBORGARSKOLAN FAKTURA", så justeras din kursavgift före betalning.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

Lekfullhet och klassiskt drama

När Medborgarskolans teatergrupp satte upp sin omarbetade version av Shakespeares drama ”En midsommarnattsdröm” fanns ett 40-tal förväntansfulla föräldrar i pub...

30 maj 2024
Helena Vincent
Läs vidare om "Lekfullhet och klassiskt drama"

Utforska ämnesområde