Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Göteborg
Startdatum
25 Aug 2019
Tid
14:45-16:15
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Tilda Meissner
Nummer
58152
Pris
1 795 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Är du nyfiken på teater och vill se om skådespeleri är något för dig? Öka din trygghet i att agera och gestalta olika karaktärer på ett kreativt sätt!

Innehåll
Tillsammans utforskar vi teaterns delar med lek och övningar. Kanske vill du lära dig om stagefight (slagsmål för scen), smink, skådespeleri, skrivande eller röst? Gruppen kommer gemensamt att få önska upplägg till de kommande tillfällena och uppvisningen. Kanske blir det en dockteater, en teater av improviserade karaktärer, utifrån ett tema eller ett färdigt manus?

Kursen fokus ligger på att ha roligt tillsammans samtidigt som vi utforskar teatern och fantasin och vi avslutar med en uppvisning av vad vi har gjort för föräldrar och vänner i slutet av kursen.

Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren. 11:e tillfället är det uppvisning.

För vem
Både för dig som inte har några förkunskaper och för dig som spelat teater tidigare.

Kursledare
Tilda Meissner har sedan sju års ålder aktivt spelat teater i olika amatörgrupper och skolor. Hon är utbildad skådespelerska på Molkoms folkhögskola, skådespeleri för film och scen och har under de senaste fem åren lett olika barngrupper. Här på medborgarskolan leder hon fem av våra teatergrupper. Tilda är examinerad gymnasielärare i teater på Högskolan för scen och musik.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Bra att veta
Denna kurs ingår i föreningen Aktiv Ungdoms utbud och som kursdeltagare blir du automatiskt medlem i föreningen. Medlemsavgiften ingår i kursavgiften och specificeras på fakturan.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Göteborg

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 745 kr

Övrig avgift: 50 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ett ämnesområde