Ort
Göteborg
Startdatum
10 Sep 2023
Tid
14:45-16:15
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
35513
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Vill du utforska dig själv genom drama? Är du nyfiken på teater och vill se om dess olika delar är för dig? Genom att kreativt testa på olika områden inom teater får du en lärorik grund att stå på och ökar din trygghet i kropp och själ genom skådespeleri och gestaltning

Innehåll
Du lär dig grunderna i skådespelarteknik genom bland annat improvisation, röstarbete, kroppsspråk och fokus-övningar; samt får utforska teatern som helhet genom rörelsearbete, skrivande, regi och analys. Med hjälp av övningarna släpper du fram dina kreativa resurser och idéer och du lär dig att genomföra dem utan rädsla och osäkerhet.

Du får färdigheter som du inte bara kan använda på scenen utan även i andra sammanhang i livet, och en trygg plats att utforska ditt personliga och fysiska uttryck. Kursens fokus ligger på att ha roligt tillsammans samtidigt som vi uttrycker oss sceniskt. Kursen avslutas med en föreställning för anhöriga och vänner.
 
För vem
Denna teaterkurs riktar sig till dig som vill spela teater tillsammans med andra likasinnade. Kursen är lämpad för nybörjare.

Kursledare

Jesper Magnell
Jesper Magnell är legitimerad ämneslärare i teater med en stor erfarenhet inom improvisationsteaterns alla världar. Innan utbildningen grundade och ledde Jesper i åtta år en improvisationsteater-grupp vid namn “Farbror Valdemar” som höll öppna som stängda workshops, framförde shower samt satte upp två egenproducerade föreställningar med manus. Under utbildningen fastnade Jesper för manusskrivning vilket har lett till flera färdigskrivna manus. “En för alla, alla för en” är ett motto som Jesper utgår ifrån i sin roll som ledare, lärare och regissör. Ingen är viktigare än någon annan. Vi skapar tillsammans och alla individers tankar och idéer är lika viktiga.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

Bär kläder och skor som du är bekväm i. Annat material som kan behövas finns i kurslokalen.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 Ort

Medborgarskolan Göteborg Viktoria

Viktoriagatan 21, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 945 kr

Övrig avgift: 50 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ämnesområde