Ort
Örebro
Startdatum
5 Feb 2024
Tid
16:15-17:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Nathalie Nilsson
Nummer
75264
Pris
2 190 kr

Om arrangemanget

Det här är kursen för dig som vill spela teater och ha roligt! Utifrån barnens egen fantasi och lekfullhet skapar vi en föreställning som vi visar upp för en liten publik.

Innehåll
Genom roliga och lekfulla övningar låter vi barnen växa och utveckla sin kreativitet. Vi utgår från ett manus och repeterar en pjäs tillsammans. Vi jobbar även med kostym, dekor och rekvisita som vi skapar och bygger tillsammans. Genom repetitioner fyllda med kreativitet skapar vi en föreställning som vi visar upp för en liten publik i slutet av terminen.

Upplägg
Vi träffas under 12 tillfällen 2 x 45 minuter.
Du får prova första tillfället.  Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta kontakta omgående Medborgarskolan, dock senast 48 h efter första tillfället så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

I slutet av terminen har vi en föreställning som vi framför för publik eller spelar in som en film.

Uppehåll vecka 8 och vecka 13

Förkunskaper
Gruppen passar både för barn som går sin första termin likaväl för de som redan testat på några terminer.

Kursledare
Nathalie Nilsson är utbildad på teaterpedagogprogrammet vid Örebro Universitet. Hon har också studerat teater på flera folkhögskolor och har bred erfarenhet både från undervisning och egen medverkan i olika uppsättningar. Nathalie jobbar mycket med improvisation och lek för att skapa en härlig och lättsam kreativ stämning. 

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har återkommande teaterkurser och ett stort utbud av andra barn och tonårskurser.

Bra att veta
• Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.         Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
• Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
• Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

https://www.medborgarskolan.se/formaner

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/kopvillkor-diplomutbildning/

Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 190 kr

Summa: 2 190 kr

Utforska ämnesområde