Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Teater för barn och ungdomar, nybörjare

Ort
Eskilstuna
Startdatum
9 Okt 2019
Tid
17:00-18:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Eric Hellsberg
Nummer
53741
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Prova på teater på ett lekfullt sätt. Öva på olika teatertekniker samtidigt som du har roligt. Förbered dig på en helg med många skratt och mycket rörelse!

Innehåll och upplägg

Vi tycker att teater är något roligt och fantastiskt som alla borde få ta del av. Att spela teater är som att gå in i en magisk värd där man får pröva att vara andra personer där deras upplevelser blir berättelser och sagor. I den här teaterkursen vill vi ge dig en trygg, stadig och rolig introduktion till teater. Låta dig på ett roligt sätt få skapa fritt på scenen och använda din kreativitet. Lära dig kommunicera genom både kroppsspråk och röst genom roliga övningar och lekar. Vi hoppas att du inte bara kommer lära dig av kursledaren utan också av varandra eftersom samarbete kommer att ha en stor roll då det är en stor del av teater.

Vi kommer lära oss grundläggande teatertekniker med hjälp av teaterlekar och övningar. Vi kommer att fokusera på saker som till exempel att känna dig bekväm i dina uttryck, kroppsspråk och dina rörelser på scen, samarbete med dina medspelare. Gestaltning, improvisation, kreativt skapande på scenen, minnesträning för rörelse och repliker.

Lektionssalen förvandlas till en scen där du får träna på att hitta karaktärer, ta regi och utveckla ditt skådespeleri. Vi provar hur det är att vara riktigt elak, glad, ledsen och arg. Tillsammans lär vi oss att använda vår fantasi, lust och spontanitet för att med olika metoder bli trygga i att skapa och gestalta på scenen. I gruppen skapar vi en trygghet, tillgänglighet och en stor delaktighet och stor vikt läggs vid att skapa en kreativ och härlig stämning!

Kursledare

Kursledare är Eric Hellsberg. Teater har alltid varit ett stort intresse för honom och han har hållit på med teater i över 15 år. Han har gått på flera olika teaterutbildningar som till exempel teatergymnasium och teater på folkhögskolor. Förnärvarande studerar han teaterpedagogik på Örebro Universitet. Eric tror att alla kan spela teater bara de vill. För honom spelar det ingen roll var man kommer ifrån hur gammal man är eller hur mycket erfarenhet man har, allt som behövs är intresse. Allt han önskar om något känns läskigt är att ni testar och har en trevlig stund.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. Du behöver vara mellan 8-14 år för att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt. Undantag kan göras i samrådan med Medborgarskolan.

Bra att veta

Vi kommer inte göra några explosiva rörelser men det är bra att ha kläder som går och röra sig i.

Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ett ämnesområde