Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Teater för ungdomar och vuxna, nybörjare

Ort
Eskilstuna
Startdatum
5 Sep 2019
Tid
18:45-20:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Eric Hellsberg
Nummer
53740
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Vår nybörjarkurs i teater passar alla som är sugna på att prova på teater. Öka din trygghet och färdighet i att stå på scen och i att improvisera. Tillsammans har vi kul med teater där är allt möjligt!

Innehåll och upplägg

I den här teaterkursen vill vi ge dig en trygg, stadig och rolig introduktion till teater. På ett roligt sätt låter vi dig få skapa fritt på scen och använda din kreativitet. Du kommer att lära dig kommunicera genom både kroppsspråk och röst. Vi har alla våra olika erfarenheter, upplevelser och sätt att se på saker som vi kan använda när skapar på scenen.

Vi kommer lära oss grundläggande teatertekniker med hjälp av teaterlekar och övningar. Vi kommer att fokusera på saker som till exempel att känna dig bekväm i dina uttryck, kroppsspråk och dina rörelser på scen och att samarbeta med dina medspelare. Vi lär oss även gestaltning, improvisation, kreativt skapande på scenen och skådespelarens röst.

Kursledare

Kursledare är Eric Hellsberg. Teater har alltid varit ett stort intresse för honom och han har hållit på med teater i över 15 år. Han har gått på flera olika teaterutbildningar som till exempel teatergymnasium och teater på folkhögskolor. Förnärvarande studerar han teaterpedagogik på Örebro Universitet. Eric tror att alla kan spela teater bara de vill. För honom spelar det ingen roll var man kommer ifrån hur gammal man är eller hur mycket erfarenhet man har, allt som behövs är intresse. Allt han önskar om något känns läskigt är att ni testar och har en trevlig stund.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. Du som har erfarenhet av teater är också självklart välkommen.  Ålder 15 år eller äldre.

Bra att veta

Vi kommer inte göra några explosiva rörelser men det är bra att ha kläder som går och röra sig i.

Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ett ämnesområde