Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Teater för vuxna - improvisation nybörjare

Ort
Uppsala
Startdatum
9 Okt 2019
Tid
18:45-21:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Simon Rosén
Nummer
53240
Pris
2 895 kr

Om arrangemanget

Dyk in i känslan av att agera efter impuls, fantasi och medspelares idéer. Att improvisera innebär att framföra något utan skrivna repliker eller repeterade moment. Förmågan att improvisera kan användas såväl på teaterscenen som i arbetet eller i skolan.

Innehåll och upplägg

Många kan tro att improvisation (impro) bara är för människor som är superkreativa, med en övernaturlig förmåga att komma på roliga intressanta idéer. Det stämmer inte! Det handlar snarare om att våga släppa på sina spärrar och bejaka den ström av kreativitet som alla har inom sig. Alla kan lära sig impro bara du vågar ta steget!

Under kursen kommer fokusen vara att träna upp din spontanitet och att säga ja till dina impulser. Vi kommer skapa en trygg atmosfär, utan prestationsångest där vi hyllar misstag. Vi kommer att jobba med olika lekar och övningar locka fram lekfullhet och fantasi. Vi kommer också träna på att se och bejaka varandras idéer, och bygga vidare på dem, för att kunna skapa något tillsammans. Målet är att du i slutet känner dig trygg i att improvisera roliga/intressanta scener tillsammans med dina medimprovisatörer.

Kursledare

Simon Rosén är utbildad dramapedagog och har sedan liten sysslat med bland annat barnteater och improvisation. Simon är ideellt engagerad i bland annat miljöorganisationer. På kursen kommer Simon att bjuda på sig själv och locka fram din inre kreativitet. Genom olika övningar och lekar tränar ni upp er spontanitet tillsammans och har rolig under tiden.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. Den är för dig som är ny på improvisation eller har provat på det lite innan.

Kanske är du intresserad av improvisationsteater som konstform? Kanske vill du utmana dig och utveckla dig till att bli mer öppen och spontan? Kanske känner du att du vill ha roligt, leka och skapa?

Bra att veta

Bär bekväma kläder så att du kan röra dig fritt.

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala

Hamnesplanaden 1, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 895 kr

Summa: 2 895 kr

Utforska ett ämnesområde