Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Teater för vuxna - nybörjare prova-på

Ort
Uppsala
Startdatum
8 Feb 2020
Tid
10:00-13:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Peter Joelsson
Nummer
56885
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Prova på teater på ett lekfullt sätt. Öva på olika teatertekniker samtidigt som du har roligt. Förebred dig på en helg med många skratt och mycket rörelse!

Innehåll

Genom olika lekar och rörelser lär vi känna varandra i gruppen under workshopens första dag. Detta skapar den trygghet som behövs när man agerar i olika teatersammanhang.

Under andra träffen kommer vi att arbeta med att hitta ett lugn och en trygghet i att agera i nuet. Den givna, aktuella situationen får styra våra aktioner och reaktioner. Konkret kommer vi jobba med att bejaka och lyssna på våra egna och våra medspelares impulser. Vi tittar på hur vi med hjälp av påstående kan forma och driva en scen.

Vi tränar på att våga associera och släppa dömande tankar samt att uppmärksamma vårt kroppsspråk och att låta kroppen komma med förslag. Vi jobbar med både improviserade scener och berättarteater. Ett genomgående tema kommer vara att våga påstå och att våga bli drabbad. Att våga leda och att våga följa. I slutet av dagen kommer vi alla vara rustade för att med lust och avslappning improvisera fram såväl nervkittlande berättelser som skrattvikande scener.

Upplägg

Varje träff börjar och avslutas med en avslappningsövning, vi ska landa här och nu och släppa det som varit under dagen. Därefter följs en lättare rörelseövning för att värma upp det vi använder oss av mest i teatersammanhang, kroppen. Detta för att undvika skador när vi agerar fullt ut.

Kursledare

Peter Joelsson är utbildad teaterpedagog från Småland och brinner för sitt ämne. Han har engagerat sig i teater sedan 8 års ålder och har både varit skådespelare och satt upp produktioner. Peter bidrar med kreativitet, humor, rollspel och lekar för att lätta upp stämningen. Det ska vara roligt att lära sig teater.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna workshop.

Bra att veta

Ha på dig kläder du kan röra dig bra i.
 
Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala

Hamnesplanaden 1, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ett ämnesområde