Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Stockholm
Startdatum
10 Okt 2019
Tid
19:15-21:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Rune Jakobsson
Nummer
36671
Pris
2 285 kr

Om arrangemanget

På fortsättningskursen kommer du som hållit på ett tag att arbeta med text och scenframställning och pröva att spela inför publik.

Upplägg
I den här gruppen finns möjlighet att utvecklas individuellt, då du arbetar efter dina egna förutsättningar. Det gör att deltagarna kan ha hållit på olika länge. Är det din andra termin fortsätter du med mer komplexa improvisationer där vi bland annat undersöker olika förhållningssätt till varandra som t.ex. karaktärsegenskaper och status. Du som hållit på lite längre kommer också att få arbeta med text och scenframställning. I slutet av terminen kan vi, om vi känner oss redo, bjuda in nära och kära och pröva våra nya sceniska erfarenheter inför en publik.

Förkunskaper
Du bör ha minst en termins förkunskaper av teater, men nivån anpassas efter deltagarna - många väljer att gå flera terminer i samma grupp. Din utveckling är individuell och bygger på dina erfarenheter och ditt personliga engagemang.

Kursledare
Rune Jakobsson är frilansande skådespelare och teaterlärare som också har regisserat. Rune har bland annat arbetat på Stadra sommarscen, Playhouse Teater, Pygméteatern, Teater DaCapo, Månteatern och Teatret Vårt (Regionteatret i Möre og Romsdal). Rune är utbildad på bland annat Skara skolscen, i Method Acting för Elisabeth Seth i Stockholm och på Susan Peretz Studios i Los Angeles och Lee Strasberg Theatre Institute i London och för Doreen Canon i London. Han har även gått kurser i teater på Dramatiska Institutet i Stockholm och läst teatervetenskap vid Stockholms universitet. Rune har undervisat sedan 1993. Läs mer om Rune här.

Kursmaterial
Du är ditt eget kursmaterial. Kom gärna till kursen med oömma kläder. Lästips: En bok som inspirerat till kursens innehåll är "Impro Improvisation and the Theatre" av Keith Johnstone, men den ingår inte som obligatoriskt kursmaterial.

Utvecklingsmöjligheter
I den här gruppen kan du stanna flera terminer. Du utvecklas på din egen nivå, och har möjlighet att påverka utformningen av fortsättningskursen. I slutet av terminen får du möjlighet att pröva dina nya sceniska erfarenheter inför en publik.

Är du intresserad av att skriva dialog för teater? Läs då mer om vår helgkurs Skriv dialog för film och teater.

Klicka här för att se alla våra teaterkurser!

Bra att veta
Obs! Första tillfället hålls i annan lokal, övriga tillfällen på Hagagatan 48.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Pris

Deltagaravgift: 2 285 kr

Summa: 2 285 kr

Utforska ett ämnesområde