Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Göteborg
Startdatum
12 Okt 2019
Tid
10:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Caroline Andréason
Nummer
60492
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Är du nyfiken på teater och vill se om skådespeleri är något för dig? Öka din trygghet i att agera och gestalta olika karaktärer på ett kreativt sätt!

Innehåll

En helgkurs för dig som vill lära dig mer om hur du skapar en egen föreställning utifrån ett tema. Vi undersöker hur deltagarnas egna texter och kreativa idéer kan mötas för att skapa en helhet, en liten scenkonstföreställning vid andra dagens slut.


Du lär dig grunderna i skådespelarteknik genom bland annat improvisation, kroppsspråk och fokus-övningar. Med hjälp av övningarna släpper du fram dina kreativa resurser och idéer och du lär dig att genomföra dem utan rädsla och osäkerhet.

Du får färdigheter som du inte bara kan använda på scenen utan även i andra sammanhang i livet. Kursens fokus ligger på att ha roligt tillsammans samtidigt som vi uttrycker oss sceniskt.För vem

Denna helgkurs riktar sig till dig som har någon erfarenhet av teater, och som vill utvecklas vidare för att skapa egna föreställningar och manus.


Kursledare

Caroline Andréason är utbildad skådespelare vid Teaterhögskolan i Göteborg, och har arbetat på Backa Teater, Stadsteatrarna i Göteborg och Uppsala, Teater UNO, CinnoberTeater och Folkteatern. Hon har även gjort ett flertal roller på film och i TV, t ex som polisen Maud i dramaserien Poliser på SVT. Sedan 2013 har hon medverkat som skådespelare och även skrivit manus i konstkollektivet snö i Göteborg. Caroline har coachat flertalet studenter inför antagningsprov till Teaterhögskolorna. Hon arbetar gärna med interaktiv teater, improvisation och dans.


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Bär kläder och skor som du är bekväm i. Annat material som kan behövas finns i kurslokalen.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Göteborg

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ett ämnesområde