Händer som visar tecken
Kurs

Teckenspråk fortsättningskurs på distans

Ort
Distans
Startdatum
24 Aug 2023
Tid
18:00-19:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
AnnCathrine Eriksson
Nummer
48466
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Lär dig nya tecken och utveckla dina kunskaper och din kommunikation på denna fortsättningskurs i teckenspråk på distans! För dig som vill kommunicera ännu bättre efter en grundkurs eller har tidigare grundkunskaper som känns otillräckliga i vardagen.

Teckenspråk är dövas modersmål men används även av hörselskadade och personer med tal- och språkstörning. Kommunikation på teckenspråk är oumbärlig för dig som har en anhörig, någon i din närhet eller på din arbetsplats som är döv eller hörselskadad. Så oavsett om du behöver teckenspråk i vardagen, i jobbet eller bara vill öka dina kunskaper i teckenspråk så är det här fortsättningskursen för dig!

INNEHÅLL

Repetition från nybörjarkursen. Vi utökar vårt teckenförråd med såväl vanliga vardagstecken som bland annat bokstaverade tecken och några tecken med fast oral komponent. Vi lär oss hur hjälpverb tecknas och används i teckenspråket. Vi övar avläsning, att teckna meningar och får mer inblick i dövas värld. Har du önskemål om andra tecken som du vill lära dig så tar vi upp även de tecknen.

UPPLÄGG

Teori varvat med praktiska övningar. Vi träffas digitalt vid 6 tillfällen på torsdagar kl 18.00 - 19.30.

FÖRKUNSKAPER

Detta är en fortsättningskurs för dig som har kunskaper motsvarande grundkurs: Teckenspråk för nybörjare.

KURSMATERIAL

Vi använder ett fortsättningsmaterial, framtaget av kursledaren, som innehåller nya, intressanta tecken samt fördjupande grammatik. Ingår i deltagaravgiften. Du kan köpa till kurshäftet från grundkursen: Teckenspråk för nybörjare om du så önskar. Det kostar 200 kr och anges i din anmälan.

KURSLEDARE

AnnCathrine Eriksson, utbildad kursledare i teckenspråk, delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. Hon är själv hörande men har en nu vuxen son som är född döv och har därför lång erfarenhet av teckenspråk och använder det i sin vardag.

BRA ATT VETA

Boka din plats redan nu men senast 10 augusti.

Delta i kursen var du än bor, koppla upp dig i förväg via zoomlänk som skickas ut via e-post någon dag innan kursstart. Du behöver tillgång till dator, webbkamera och internet samt gärna headset för bästa ljud. Startdatum är preliminära. Om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad. Medborgarskolan förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid färre deltagare än 6. Invänta alltid din kallelse till kursen.

Att delbetala kursen är kostnadsfritt! Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar dela upp din kursavgift på 2 eller 3 betalningar.

Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

 

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ämnesområde