Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Teckenspråk Nybörjare

Ort
Karlstad
Startdatum
2 Mar 2020
Tid
18:15-19:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Susanne Hartin
Nummer
42299
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Teckenspråk är ett språk som inte enbart uttrycks med händerna, utan även ansiktsuttryck och kroppen är viktiga komponenter. Teckenspråket har sin egen unika struktur och egna grammatiska regler. Teckenspråket är inte internationellt. I den här kursen kommer du få lära dig svenskt teckenspråk som i första hand används av barndomsdöva som har teckenspråket som sitt första språk.

Innehåll
Tyngdpunkten kommer att ligga på att du ska få lära dig enklare konversation på teckenspråk. Du kommer även få lära dig vad teckenspråk är och hur det är uppbyggt. Kursen kommer även innehålla information om dövas historia och hur deras situation har förändrats fram till idag.

Upplägg
Varje vecka lär du dig nya tecken. Teoretiska moment kommer att ingå, men tyngdpunkten ligger på att du aktivt får delta genom att teckna tillsammans med de övriga deltagarna. Du förväntas repetera det du fått lära dig på lektionen. Du kommer även få några mindre hemuppgifter som vi tillsammans går igenom vid nästa träff.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Ort

Klara Gymnasium

Kasernhöjden 24, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ett ämnesområde