Ort
Distans
Startdatum
14 Dec 2023
Tid
18:00-19:30
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
AnnCathrine Eriksson
Nummer
53028
Pris
75 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Är du nyfiken på teckenspråket - dövas eget språk? Har du sett teckenspråkstolkar eller andra teckna och blivit både fascinerad och intresserad men ännu inte tagit steget till att börja lära dig? Nu har du chansen att få en första inblick i teckenspråkets värld på denna prova-på-träff på distans.

Kanske är du en av dem som i ungdomens dagar kom i kontakt med kortleken på teckenspråk - som redan då väckte ditt intresse och som du aldrig kunnat glömma.

Oavsett om du skulle behöva teckenspråk i vardagen, i jobbet eller bara är nyfiken och vill lära dig mer så kanske denna prova-på-träff är din väg in i teckenspråkets värld!

Boka din plats redan nu men senast måndag 11 december.

INNEHÅLL

Vi pratar grundläggande om vad teckenspråk är och vem det används av. Vi pratar om skillnader mellan teckenspråk och tecken som stöd. Du får prova på handalfabetet och lära dig några tecken. Självklart passar du på att ställa dina egna frågor om tecken och teckenspråk samt att du får med dig några användbara tips.

MÅL

Målet är att du efter träffen ska ha fått en större insikt om vad teckenspråk är och av vilka det används samt att du förstår skillnaden mellan teckenspråk och tecken som stöd. Du har provat på handalfabetet och bokstaverat ditt eget namn och du har lärt dig några tecken.

UPPLÄGG

Teori varvat med praktiska övningar. Vi träffas digitalt vid 1 tillfälle torsdag 14 december kl. 18.00 - 19.30.

FÖRKUNSKAPER

För dig som inte har tidigare kunskaper i teckenspråk.

KURSMATERIAL

Vi använder ett enkelt material, framtaget av kursledaren. Skickas via e-post några dagar före. Ingår i deltagaravgiften.

KURSLEDARE

AnnCathrine Eriksson, utbildad kursledare i teckenspråk, delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. Hon är själv hörande men har en nu vuxen son som är född döv och har därför lång erfarenhet av teckenspråk och använder det i sin vardag.

BRA ATT VETA

Delta i kursen var du än bor, koppla upp dig i förväg via zoomlänk som skickas ut via e-post någon dag innan kursstart. Du behöver tillgång till dator, webbkamera och internet samt gärna headset för bästa ljud. Startdatum är preliminära. Om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad. Medborgarskolan förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid färre deltagare än 6. Invänta alltid din kallelse till kursen.

Här kan du läsa mer: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

 

Pris

Deltagaravgift: 75 kr

Summa: 75 kr

Utforska ämnesområde