Ort
Ystad
Startdatum
29 Feb 2024
Tid
18:30-20:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
66496
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Att teckna ansikten är något man har stor glädje av och som går att utveckla på många olika sätt. Här får du lära dig lite om ansiktets anatomi och olika tekniker för att få till ansiktets delar på rätt sätt och på rätt ställe.

Innehåll

I kursen kommer vi att teckna ansikten på olika sätt. Vi har gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning och gemensamma diskussioner.

Områden vi kommer att jobba med:

  • ansiktets anatomi
  • olika sätt att teckna ett ansikte
  • skuggor och ljus
  • uttrycka känslor

Upplägg Kursen hålls i kurslokalen en gång i veckan i 8 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.  Under den första lektionen går vi igenom alla detaljer kring kursen och materialet du behöver innan vi börjar med kursinnehållet. Du kommer att via mejl få en studieplan att följa vilken också är en ”ordlista” med vanliga ord som kan vara bra att känna till. Alla lektioner under kursen börjar sedan med en reflektion av föregående arbetspass och genomgångar av de praktiska uppgifter du kommer att arbeta med. Du får även feedback och tips på alternativa lösningar. Kursledaren finns hela tiden kvar i bakgrunden som ett stöd och bollplank vid behov.

För vem En kurs som passar både nybörjare och den som vill repetera grunderna.

Kursledare Annika Magnusson, är legitimerad bild- och slöjdlärare och arbetar som lärare inom grundskolan sedan många år men har också lett många kurser för vuxna. Hon har gedigna ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirklar och andra kurser. Annika är själv konstnär och har ställt ut vid flera tillfällen.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Ritpapper, blyertspennor i olika hårdhetsgrad (ex. 9H, 4H, HB, 4B, 9B), torkpapper, sudd, knådgummi, stompf, linjal, vässare och fixativ (gärna med svag lukt).

Anmälan
OBS! Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.

  • Anmälan är bindande.
  • Kursens startdatum är preliminärt.
  • Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Ort

Medborgarskolan

Adlercreutzgatan 4, Ystad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ämnesområde