Ort
Norrköping
Startdatum
5 Okt 2024
Tid
10:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
44620
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Du kan teckningens grunder men känner att dina verk saknar något, du vill få till mer liv och rörelse i dina figurer eller kanske mer dramatik i dina landskap. I så fall är du välkommen till en fortsättningskurs där du får utveckla ditt tecknande.

Innehåll

Den här kursen fokuserar mycket på att göra teckning till något naturligt och spontant. Kursen kommer därför att handla till stor del om snabbhet och impulsivitet. Huvudmoment består av övningar där man exempelvis tecknar under tidspress, tecknar utifrån minnet eller tecknar utan att titta på pappret, allt för att få bort oönskade tankar som får en att tveka. 
Vi kommer att teckna med blyertspennor, kol och grafit. 

Upplägg

  • Vi träffas en helg på Medborgarskolan Norrköping, Tegelängsgatan 11B lördag och söndag 5-6/10 kl 10-15.
  • Ta med något att äta, vi kommer att ta en gemensam paus på ca 30 min. I lokalerna finns kylskåp och mikrovågsugn.
  • Kaffe och te ingår i kursavgiften.

Förkunskaper

Denna kurs vänder sig till både dig som har tecknat en del tidigare, eventuellt har du gått kurs hos Medborgarskolan.

Kursledare

Kursen hålls utav konstnären Kevin Parnebrant Eriksson som har tecknat och målat sedan 2015 och är i princip helt självlärd. Lite skämtsamt kan man säga att "de gamla mästarna" är hans lärare, då den äldre konsten alltid har varit inspirationskälla och studiematerial. En viktig devis i hans undervisning är att måla eller teckna är lika mycket ett hantverk som en konstart.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Köp till första tillfället:

●    Blyertspennor; mellan 2H till 6B rekommenderas.
●    Kritor av kol eller grafit.
●    Teckningsblock A3.

Rabatter

  • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
  • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde