Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Östersund
Startdatum
18 Aug 2018
Tid
10:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
4 st
Arrangemangsnummer
62182
Pris
4 300 kr

Om arrangemanget

Lär dig en svetsteknik med finess! TIG-svetsning är en metod som ger ett mer kvalitativt svetsförband än andra vanliga svetsmetoder t. ex MMA. Du som vill lära dig TIG-svetsning är mån om ett estetiskt tilltalande resultat med jämna övergångar. TIG-svetsning kallas också gasvolframsvetsning.

Innehåll
Grundläggande svetsning i rostfritt. Praktisk genomgång av svetsteknik, handhavande av maskiner, säkerhet och brandskydd. Teoretisk genomgång av maskiner och utrustning. Du får bekanta dig med både HF- och skraptändning samt även prova på att svetsa i aluminium.

Upplägg
Vi träffas under två helger för att svetsa tillsammans i en mindre grupp. Lördag & Söndag 18-19 samt 25-16 augusti kl: 10:00-16.00 alla dagar

Förkunskaper
Du behöver inga särskild förkunskaper i svetsning. TIG-svetsning är en mer krävande metod både i tid och färdighet så koncentration och en god portion tålamod är bra att ha i ryggsäcken.

Kursledare
Kursledare är Jan Berglin, erfaren svetsare med eget företag. Jan vill dela med sig av sin kunskap och visa att svetsning är roligt, kreativt och enkelt.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Du behöver inget kursmaterial, skyddsutrustning tillhandahålls av Medborgarskolan i samarbete med Swedol. Oömma kläder och grova skor är ett måste.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.f

Ort

Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen

Midgårdsgatan 2, Östersund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 4 300 kr

Summa: 4 300 kr

Utforska ett ämnesområde