Ort
Västerås
Startdatum
21 Nov 2021
Tid
10:00-16:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Käthie Sierau
Nummer
70013
Pris
650 kr

Om arrangemanget

Tova personliga vantar på enkelt smidigt sätt. Ge bort till någon du tycker om!

Innehåll

Tova vantar till dig själv eller ge bort i julklapp eller present till någon kär vän. På denna kurs får du på ett lätt och smidigt sätt tova dig vantar med det unika materialet nålfilt på 100% ull.

Tycker du om att brodera fritt så är dina vantar ett alldeles ypperligt material att utföra detta på.

Upplägg
Vi träffas under en hel dag där du tar med egen matlåda samt fikabröd. Kaffe och té bjuder vi på.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper endast flinka fingrar och glatt humör.

Kursledare
Käthie Sierau är mångsidig konsthantverkare inom textil, tovning och skulptur. En tokrolig kursledare med glimten i ögat. En gemytlig och pedagogisk person som älskar allt som har med hantverk, återbruk och miljö att göra. Om du är nyfiken på att se några av Käthies alster kan du gå in och se det på hennes Facebooksida https://www.facebook.com/KathieStudiofaber eller ta en tripp förbi Ockelbos Turbin konsthantverk och spana in hennes tovade fåglar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial köpes på plats ifrån kursledare för en kostnad på ca 150kr. Grundmaterialet är brun nålfilt. Önskas annan färg kan man själv beställa detta ifrån Filtmakeriet ca 50 cm behövs.

Ta med hink och frottéhanddukar.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro och kylskåp finns.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 650 kr

Summa: 650 kr

Utforska ett ämnesområde