Ort
Karlstad
Startdatum
26 Aug 2023
Tid
13:00-17:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
69439
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Lär dig beskära - när, hur och varför. Genom denna kurs får du lära dig det grunden till att sköta dina träd och buskar så att de håller sig friska och välväxta. Kursen kommer hållas utomhus och är mycket praktiska övningar med inslag av teoretiska bitar.

Innehåll
Du får kunskaper om grunder i beskärning av vedartade växter och vilka verktyg man bör använda för bästa resultat samt öva praktiskt vid ett kurstillfälle.

Upplägg
Kursen kommer hållas utomhus och är mycket praktiska övningar med inslag av teoretiska bitar. Kursplats meddelas vid start. 
Helgen den 26 och 27 Augusti
Bägge dagar kl. 13:00-17:00


Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Bengt Enehammar har eget trädgårdföretag sedan 1992, där han har beskurit träd och buskar sex till sju månader sedan start.´Bengt deltar på kurser 2-4 gånger varje år men även mindre utbildningar inom trädvård, speciellt inriktat på fruktträd och fortsätter med det för att hålla sitt stora intresse för träd och buskar vid liv. Ett annat intresse som vuxit för Bengt är hur man spaljerar träd och buskar eftersom man kan utnyttja mindre utrymmen. Till det måste man använda en speciell beskärningsteknik och även veta vilka grundstammar som kan passa olika sorter.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av broshyren Beskärning av fruktträd som är framtagen av Sveriges Pomologiska Sällskap. Boken ingår i kursavgiften det och kommer att tillhandhållas av kursledaren på plats.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Titta gärna efter fler kurser på http://medborgarskolan.se eller prata med ledaren om vidareutveckling. Vi har även kurs Ympningskurs.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Ort

Utomhus

Edsgatan 135, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde