Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Föreläsning

Föreläsning - Anlägg en hållbar skogsträdgård Nyhet!

Ort
Stockholm
Startdatum
17 Mar 2020
Tid
18:00-19:30
Dag
Tisdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Peter Streijffert
Nummer
38298
Pris
350 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Om en skog där allt är ätbart. En skog som är lättskött, självgödslande och kräver väldigt lite vattning.

I en skog där allt är ätbart jobbar vi aktivt med kretsloppet och hållbarheten för klimatet. Bärbuskar, fruktträd, perenna grönsaker och blommor. I skogen fungerar det. Vissa nyckelväxter skapar självgenererande bördighet genom hur de tar upp mineraler och näringsämnen från djupare jordlager. Perenna grönsaker har ofta ett högre näringsvärde, är lättodlade och permakulturvänliga.

Innehåll
Lyssna på Peter som berättar hur vi kan använda vård jord, utnyttja och hjälpa pollinerare och skapa en växtlighet, en ätbar skogsträdgård som i princip blir självförsörjande inom några år.
 
Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Peter Streijffert är författare, vinexpert, kock, odlare och föreläsare. Han arbetar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat, dryck och odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och driver en pop up-restaurang.
Senaste boken heter Odla i stan och utkom vt 2019. Vego & vin som var Peters femte bok, vann i november 2017 Måltidsakademiens pris för årets kokbok i katergorin Mat och dryck i kombination. 2016 vann han samma pris för boken Smak: mat och vin - de bästa kombinationerna. Tidigare har han gett ut Cava - Spaniens stjärna, Matduellen och Odla för köket. Peter fick FOBOs pris för årets inspiratör inom mat och odling; Årets Guldgrävare 2013. Läs mer här.

Utvecklingsmöjligheter
Du hittar fler trädgårdskurser på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 350 kr

Summa: 350 kr

Utforska ett ämnesområde