Ort
Karlstad
Startdatum
23 Okt 2022
Tid
13:00-16:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
60255
Pris
1 890 kr

Om arrangemanget

Drömmer du om en fin trädgård? Med hjälp av en trädgårdsdesigner, designar du din egna trädgård med nya ögon, efter avslutad kurs går du hem med en skalenlig egengjord ritning.

Mål
Målet är att du genom nya kunskaper inom trädgårdsdesign ska kunna se på din trädgård med nya ögon och koka ner dina tankar till en skalenlig ritning på A3-papper. Vi kommer jobba mycket med balanser och kompositioner, olika materialval och att hålla ihop den röda tråden mer än detaljerade växtkompositioner.

Upplägg
Vi träffas 3 tillfällen, 4 x 45 minuter. 
Söndag 23/10 kl.13:00-16:00
Söndag 6/11 kl.13:00-16:00
Söndag 20/11kl.13:00-16:00

Förkunskaper
Helst bör du äga en trädgård själv; en äldre uppvuxen trädgård som du är redo att förbättra eller en nybyggd tomt att från grunden skapa en ny trädgård på.
Inför kursen beställ tomtkarta över din trädgård och ta med till första kurstillfället (www.lantmateriet.se)

Kursledare
Patrik Larsson trädgårdsmästare/trädgårdsanläggare som arbetar med trädgårdens form, funktion och innehåll utifrån platsens själ. Med ett intresse för hållbarhetsfrågor och inspirerad av "slow gardening" är målet att, alla kan ha och ha råd med, en trädgård som gör livet rikare.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Kursen är endast teoretisk. Vi jobbar varje kurstillfälle med nya kunskaper och planering tillsammans.
Du behöver en skalenlig tomtkarta över din trädgård. Den går att beställa från kommunen eller Lantmäteriet och tas med till kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 890 kr

Summa: 1 890 kr

Utforska ett ämnesområde