Ort
Uppsala
Startdatum
11 Sep 2024
Tid
17:00-19:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Kristina Öman
Nummer
74433
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Kom igång med att designa din drömträdgård! Du får lära dig grunderna i designprocessen och applicera dem på din egen trädgård, med handfasta tips kring val av växter, färgval, trädgårdsstilar, vätkombinationer… och mycket mer!

Innehåll

I den här kursen går vi igenom grunderna i designprocessen med mål att ge dig verktyg att designa om din egen trädgård. Vi går igenom, och tittar på exempel på, olika trädgårdsstilar, färglära och val av växter. Kursen innefattar både teoretiska genomgångar och praktiskt designande – du ritar om din egen trädgård, med stöd och vägledning från din kursledare. Som deltagare finns det stora möjligheter att få svar på frågor och funderingar, och att inspireras av varandra i gruppen.

Du lär dig grundprinciper för hur man kan bygga upp en trädgård och du får sedan tid att rita upp din egen trädgård, göra förändringar – designa om.

Upplägg

Vi träffas samma dag och tid varje vecka.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs för att delta på denna kurs. Vi lär oss tillsammans utifrån där vi befinner oss.

Kursledare

Kursledare är Stina Öman som är yrkesverksam trädgårdsmästare med en kandidatexamen inom kulturvård, med inriktning trädgård, från Göteborgs universitet. På Stinas kurser finns stort utrymme för kreativitet, hon har en bakgrund inom såväl grafisk formgivning som fotografi och brinner för det kreativa i designprocessen.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ta med ett eller flera fotografier av din trädgård. Foton är till stor hjälp för kursledaren när hon ska svara på frågor och även för dig i ditt arbete med trädgården.

Du behöver även en tomtritning av din trädgård i en skala (1:100 brukar vara ett bra alternativ) - som passar på ett A4-, A3-, eller A2-ark. Om du äger din fastighet kan du logga in på Lantmäteriets hemsida och skriva ut din tomtritning där. Du kan gå in via denna länk https://minkarta.lantmateriet.se/ Alternativt kan den beställas ifrån din kommun. Det tar någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart.

Du har även nytta av en linjal eller en skallinjal pennor och gott om kladdpapper.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro och kylskåp finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Trädgårdsdrömmar

Sitter du precis som jag uppkrupen i soffan med trädgårdsmagasin, frökataloger och paddan i högsta hugg, sökandes efter inspiration och information som när en l...

19 februari 2024
Läs vidare om "Trädgårdsdrömmar"
Djur och natur

Bokashi på förskolan Kullerbyttan

På förskolan Kullerbyttan i Säffle, vars huvudman är Medborgarskolan, har man sitt eget lilla kretslopp, som barnen kan följa i realtid. Sedan ett drygt år till...

19 februari 2024
Läs vidare om "Bokashi på förskolan Kullerbyttan"

Utforska ämnesområde