Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Örebro
Startdatum
10 Sep 2018
Tid
18:15-19:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Arrangemangsnummer
22875
Pris
1 550 kr

Om arrangemanget

Tyska talas av över 120 miljoner i Europa; i Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Liechtenstein - överallt i Europa har du nytta av kunskaper i tyska både privat och i arbete.

Innehåll
En kurs för dig som är på nybörjarnivå och har gått en termin tyska eller har motsvarande kunskaper. Vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. lära dig:


• Fråga hur någon mår
• Be om något
• Familj, yrken, egenskaper
• Årstider, månader, veckodagar, klocka och tid

Upplägg
Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.
Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle + eventuell paus.

Förkunskaper
Du har läst 1 termin och är fortfarande på nybörjarnivå.


Kursledare
Kursledare för Tyska A1 del 1 är Luise Röpke.

"Livet är för kort för att lära sig tyska!" - Den här meningen har man väl hört flera gånger. Men anmäl dig till kursen med mig och jag bevisar motsatsen...  Luise heter jag. Är ursprungligen från Berlin i Tyskland och jag har jobbat som högstadielärare i tre år och har bott i Sverige i fem år. Jag har läst tyska språket på universitet och har alltid känt att tyska är ett väldigt fint språk. Jag försöker alltid att anpassa mina lektioner efter deltagarens behov och ser till att det blir roligt och intressant. Att undervisa vuxna är en ny utmaning för mig men blir alltid överväldigad när jag ser hur snabbt mina deltagare utvecklas.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken Lieber Deutsch 1 med ISBN 978-91-21-20568-6 och material som framtagits av ledaren. Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan.
Boken finns att köpa via näthandel eller via Lindhska bokhandeln, Drottninggatan 11 i Örebro. Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Efter avslutad kurs har vi alltid fortsättningskurser att erbjuda. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Bra att veta
Våra språkkurser är på tio tillfällen med möjlighet till förlängning. I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Det är obligatorisk föranmälan på kursen.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro

Storgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 550 kr

Summa: 1 550 kr

Utforska ett ämnesområde