Ort
Örebro
Startdatum
4 Sep 2024
Tid
19:00-20:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Monica Bursell
Nummer
80919
Pris
1 690 kr

Om arrangemanget

En kurs för dig som har basala kunskaper i tyska språket och vill fortsätta att lära dig kommunicera på tyska i olika vardagliga situationer.

Om kursen

På denna nivå kan vi använda enkla fraser och ord. Vi kan presentera oss själva och besvara enkla frågor och formulera meningar med hjälp av enkel tysk grammatik.
 
Vi läser, lyssnar på texter och lär oss uttalet. Genom repetition och dialoger får du möjlighet till muntlig träning och befäster vanliga ord och fraser och utvecklar din vardagstyska. En kurs för dig som vill lära dig att kommunicera på tyska i olika vardagliga situationer som du kan tänkas hamna i som turist i Tyskland eller i möten med tyska turister i Sverige.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper

På denna nivå har du studerat tyska i studiecirkel ca 4 terminer eller motsvarande.  

Läs mer om hur du hittar din nivå här: www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/faq/vilken-sprakkurs-ska-jag-valja/

Europarådets nivåskala:
Basnivå Nybörjare
Basnivå A1
Basnivå A2
Självständighetsnivå B1
Självständighetsnivå B2
Avancerad nivå C1
Avancerad nivå C2

Kursledare

Monica är en mycket hängiven ledare med oerhört mycket erfarenhet från undervisning i tyska inom gymnasieskolan och många år som ledare hos Medborgarskolan.            

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Lieber Deutsch 1 2.0 Text o Övn ISBN 9789147121298. Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och inte tillhandahålls av Medborgarskolan. Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på http://www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling

Efter avslutad kurs erbjuder vi fortsättningskurser. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger

 

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 690 kr

Summa: 1 690 kr

Utforska ämnesområde