Ort
Örebro
Startdatum
1 Feb 2024
Tid
17:15-18:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Monica Bursell
Nummer
76231
Pris
1 690 kr

Om arrangemanget

Gå en kurs i tyska. Tyska talas av över 120 miljoner i Europa; i Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Liechtenstein - överallt i Europa har du nytta av kunskaper i tyska både privat och i arbete. Här är kursen för dig som är vill fortsätta utvecklas.

Innehåll

Vi lär oss och övar det praktiska vardagsspråket. Vi fokuserar på ordförrådet och på att tala och lär oss använda språket otvunget och varierat under olika situationer.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.
Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle + eventuell paus.

Förkunskaper

I nivå A2 kan du kan uppfatta huvudinnehållet i korta, tydliga och enkla budskap. Du klarar dig i vardagssituationer men vill bygga upp ditt ordförråd. Även om nivån inte motsvarar exakt vad du kan, så brukar det gå bra att följa med ändå då kursledaren försöker att anpassa innehållet individuellt så mycket som möjligt.

Läs mer om hur du hittar din nivå här: www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/faq/vilken-sprakkurs-ska-jag-valja/ 
Där finns även språktester i flera språk.

Kursledare

Kursledare för tyska A2 är Monica Bursell. Monica är en mycket hängiven ledare med oerhört mycket erfarenhet från undervisning i tyska inom gymnasieskolan och många år som ledare hos Medborgarskolan.            


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

I kursen använder vi av Lieber Deutsch 3 2.0 ISBN 9789147117857  samt material som framtagits av ledaren.

Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling

Efter avslutad kurs har vi alltid fortsättningskurser att erbjuda. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Bra att veta

Det är obligatorisk föranmälan på kursen.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 690 kr

Summa: 1 690 kr

Utforska ämnesområde