Ort
Linköping
Startdatum
18 Sep 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Magnus Hilding
Nummer
44585
Pris
1 895 kr

Om arrangemanget

Gå en kurs i tyska konversation och lär dig formulera dig lättare på språket.

Innehåll

Det här är en kurs i lätt kommunikation. Träna språket och få ett bättre ordförråd i olika situationer för att mer otvunget kunna samtala mer nyanserat på språket. Här får du möjlighet att öva lärarledda samtal i en trygg grupp och i ett lugnt tempo.

Du får lära dig:

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa till landet där språket talas
  • berätta om din familj och ditt arbete
  • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • ge skäl för åsikter som du har

 

Förkunskap

Nivå B1: Jag kan förstå huvuddragen i tydligt standardspråk som berör kända förhållanden som man regelbundet möter i arbetet, skolan och på fritiden. Jag kan hantera de flesta situationer som kan uppstå under resor i ett område där språket talas. 

 

Upplägg

Vi träffas en kväll i veckan, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Ingen kurs röda helgdagar. 

Kursledaren undervisar huvudsakligen på språket och har fokus på den muntliga kommunikationen. Vi gör övningar gemensamt, i par eller grupp, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Därtill kan hemövningar på någon eller ett par timmar i veckan tillkomma. Ingen test eller examination ingår i kursen. 
 

Språknivå

Medborgarskolans språkkurser följer Europarådets nivåskala från nybörjare till avancerade språkkurser på nivå C1 eller C2. Med den här skalan kan du hitta din ungefärliga språknivå och vilken kurs som passar dig för att du ska fortsätta lära dig språket.

Nybörjare - nybörjarkurserna passar dig som ännu inte har några kunskaper i språket.
A1 - på denna nivå har du ytterst begränsade kunskaper och är näst intill nybörjare.
A2 - du har fortfarande relativt lite kunskaper.
B1 - du börjar få grepp om språket och du kan uttrycka dig ganska bra i vissa sammanhang.
B2 - du har goda kunskaper.
C1 och C2 - är avancerade nivåer. Befinner du dig på dessa nivåer har du ofta studerat språket på universitet eller motsvarande. Du talar och skriver språket obehindrat.

Läs mer om hur du hittar din nivå här: www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/faq/vilken-sprakkurs-ska-jag-valja/ Där finns även språktester i flera språk.

Nivåskalan är inte terminsbaserad utan målrelaterad, vilket innebär att vissa grupper kan gå fort igenom kunskapsmålen medan andra kan ta det lite lugnare och hålla samma nivå flera terminer.

 

Kursledare

Magnus Hilding som är språklärare till vardags och älskar språk. Förutom japanska undervisar han i tyska och engelska.

Kursledaren har språket som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där språket talas. Våra ledare har vanligtvis en akademisk examen och en god pedagogisk kunskap för att planera ett omväxlande och stimulerande kursinnehåll.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

 

Kursmaterial

Kostnad för kursmaterial tillkommer.

Vi använder följande bok: 

Lieber Deutsch 4 2.0. https://www.bokus.com/bok/9789147117895/lieber-deutsch-4-20/

Du införskaffar materialet själv innan första kurstillfället. Information om vilket kursmaterial du behöver införskaffa kommer även att stå i din kallelse.

 

Rabatter

Vi har bokrabatter för våra kursdeltagare: 6% på bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Information om hur du tar del av rabatten följer i kallelsen.

Anmälan och kallelse

Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan.
Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. 

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca 1 vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. I kallelsen följer även information om kursmaterial, lokal och eventuella entrékoder.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar eller inställd kurs.

Det går utmärkt att delbetala kursen - ange detta vid anmälan.

 

Bra att veta

Ge bort kursen! Du vet väl om att vi har presentkort på kurser? https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/presentkort/

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar!15:09:58

Ort

Linköping Medborgarskolan

Teknikringen 7, Linköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Utforska ämnesområde