Ort
Örebro
Startdatum
4 Sep 2024
Tid
16:30-17:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
81370
Pris
1 390 kr

Om arrangemanget

Ukulelen är ett coolt instrument som många gillar. Den är relativt enkel att lära sig att spela på samtidigt som den är liten och och behändig att ta med överallt. Ukulele orkestrar har blivit ett viralt fenomen på Youtube! Häng på och ha kul!

Väldigt mycket musik kan spelas på ukulelen, det är lättare att lära sig än gitarr.  Instrumentets många fördelar har gjort att ukuleleorkestrar har blivit ett allt mer populärt fenomen.

Innehåll
Med hjälp av enkla melodier lär vi oss att spela ackord, kompa och stämma ukulelen. Vi lär oss några nya ackord varje vecka och första tillfället går vi igenom ukulelen och olika sätt att stämma. Vi är ett trivsamt gäng med mycket roligt tillsammans. Ukulelen är perfekt att spela i grupp, så anmäl er gärna tillsammans

Upplägg 
10 tillfällen x 45 minuter. 

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har kommit gång litegrann och kan spela några låtar, eller som t ex har spelat gitarr tidigare. Lätt fortsättning. 

Kursledare
Gustaf Mannberg  är en hängiven gitarrist och pedagog som har en musikutbildning från Folkhögskola och läser nu på en kanditat i gitarr på Musikhögskolan Örebro. 

Bra att veta
Tag med egen ukulele. Kallelse kommer 1-2 veckor innan kursstart

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har återkommande teaterkurser, har även ett stort utbud av andra barn- och tonårskurser.

Bra att veta
• Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan  kursstart.
• Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
• Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

https://www.medborgarskolan.se/formaner

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/kopvillkor-diplomutbildning/

Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 390 kr

Summa: 1 390 kr

Utforska ämnesområde