Ort
Linköping
Startdatum
12 Maj 2024
Antal tillfällen
3 st
Nummer
43452
Pris
150 kr

Om arrangemanget

Under våren kommer vi att utöka vår verksamhet inom Ungdomsfiske och erbjuda en fiskeskola. Fiskeskolan avslutas med en fiskeutflykt på Roxen den 26 maj. Arrangemanget anordnas med stöd av Linköpings kommun.

Innehåll 

I kursen får du lära dig sportfiske i teori och praktik.

Upplägg

Skolan kommer att utgöras av tre teoridagar där ungdomarna kommer att få lära sig om kastteknik, fiskevård, olika beten samt hur man hanterar fångad fisk. Fiskeskolan avslutas med en fiskeutflykt på Roxen den 26 maj.

26 maj ses vi vid segelbåtshamnen vid Roxen, där du får möjlighet att under ledning av en av våra fiskeinstruktörer åka ut med båt och praktisera spinnfiske, catch and release. Varje deltagare måste ha egen flytväst och kastspö med rulle. Våra fiskeguider kommer att tillhandahålla lämpliga beten under fiske.

Har du en kompis du gärna vill dela båt med? Skriv detta i anteckningar vid anmälan! För den som inte anger några önskemål kommer vi att lotta ut placering.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, bara ett intresse för att lära dig mer om, och praktiskt få prova på, fiske.

Kursmaterial

Tag med om du har eget spö, men det kommer även att finnas en del för utlån. Tag med egen flytväst samt eventuell matsäck till fiskedagen.

Vid anmälan

Välj Medborgarskolan faktura. Ange namn på eventuell kompis du önskar fiska tillsammans med.

Bra att veta

Observera att anmälan är bindande. Vid anmälan samtycker du till att ditt/dina barns personuppgifter i form av bilder, även rörliga bilder samt namn, får användas för publicering av Medborgarskolan. Skriv i kommentar om du inte vill/kan vara med på bild. Aktiviteten ges med stöd av kultur- och fritidsnämnden, och vi samarbetar med Agora och Ung Puls för att nå fler ungdomar bosatt i Skäggetorp, Ryd, Berga och Lambohov.

 

Ort

Linköping Medborgarskolan

Teknikringen 7, Linköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 150 kr

Summa: 150 kr

Utforska ämnesområde