Ort
Örebro
Startdatum
18 Sep 2022
Tid
12:00-13:30
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Jasmine Blyckert
Nummer
60436
Pris
0 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Vill du hänga med och upptäcka nya intressen? Häng med våra duktiga ledare i höst och testa trolleri, jonglering, dans, musik, konst mm Projektet är riktat till pojkar 7-9 år och är ett samarbete med region Örebro län. Det är kostnadsfritt att delta, anmälan krävs.

 Innehåll
Vi kommer tillsammans under tio tillfällen ta reda på vad en upptäckare är och vad det är vi vill upptäcka. Barnen kommer tillsammans med två ledare få testa på massor av olika aktiviteter. Vi kommer göra utflykter och upptäcka spännande platser i Örebro. Bland annat kommer vi att besöka Tekniska kvarnen och kulturkvarteret. Vi kommer även att prova på olika kulturaktiviteter som Medborgarskolan idag erbjuder, såsom dans, trolleri, teater och sång/rytmik. Förhoppningen är att barnen hittar oupptäckta intressen som de sedan vill utforska mer – vårt mål är att främja pojkars utövande av kultur på lång sikt. Projektet är ett samarbete med region Örebro län.

Upplägg
Gruppen ses alltid på Fredsgatan 14 förutom vid utflykter, information kring utflykterna kommer vid kursstart. Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle.
Vi träffas 10 tillfällen.


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Jasmin Blyckert och Taha Abdelmagid är båda vana att arbeta med barn. Jasmin har förut arbetat på lekland och Taha har bland annat arbetat i Vivalla som ungdomsledare. Förutom våra två barnledare kommer barnen möta våra ämnesledare i dans, teater, trolleri och musik.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Allt kursmaterial ingår.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av kurser för barn, se vårt kursprogram för fler kurser.

Bra att veta
Föräldrar är välkomna 1 tillfället, sedan lämnas barnen med kursledare

Kursen är kostnadsfri och en enkel fika ingår

 

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Utforska ämnesområde