Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Norrköping
Startdatum
3 Okt 2019
Tid
18:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Svante Håkansson
Nummer
16160
Pris
2 695 kr

Om arrangemanget

Det har blivit allt vanligare att ta sig ner till Medelhavet med egen båt. Utsjöskepparintyget omfattar det du behöver känna till för att göra denna färd säker. Tidvattenberäkningar, utrustning, nautiska publikationer, radiotrafik, kanalresor mm ingår i kursen. I fritidsbåt på dessa vatten är det nödvändigt att känna till regelverket CEVNI och hur man ska förhålla sig till yrkestrafiken.

INNEHÅLL
Du lär dig att arbeta med bestikföring, om tidvatten och strömmar och hur de påverkar kurs och bärning. Långfärdsbåten och vilken utrustning den bör ha är ett annat viktigt moment, elektroniska hjälpmedel, nautiska publikationer, radiokommunikation, in- och utklarering i olika länder mm som är nödvändig för att klara en resa.

UPPLÄGG
Vi träffas 8 kvällar kl 18:00-20:30 i våra lokaler på Tegelängsgatan 11 B. Examination sker efter avslutad kurs och görs vanligtvis samma veckodag. 

FÖRKUNSKAPSKRAV
För att tentera för utsjöskeppaintyg så måste man ha fyllt 15 år samt ha förarintyg med båtpraktikpass samt kustskepparintyg. Se vårt övriga kursutbud om något behöver kompletteras.

EXAMINATION
Kostnad för examination tillkommer och betalas på plats till provförrättaren. Examinationskostnaden för utsjöskepparintyget är 450 kr.

Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du sedan på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste. Saknar du din blå intygsbok? Kontakta NFB www.batlivsutbildning.se

KURSMATERIAL
Du inhandlar själv kursmaterialet inför kursstart. Vilket material som ska användas meddelas i god tid inför starten.

LEDAREN 
Kursledare är Svante Håkansson som är utbildad till sjökapten och under många år arbetat till sjöss inom handelsflottan samt på Sjöfartsverket. Svantes stora intresse för sjölivet har gjort att han även undervisat inom detta ämne i många år, både med grundkursen Förarintyg men även de lite mer avancerade kurserna. 
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

ANMÄLAN 
Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Kallelse kommer cirkas en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften som ska betalas inom 30 dagar. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. 

Du som är medlem i en båtklubb eller i Kryssarklubben S:t Annakretsen eller har din båt försäkrad hos Svenska Sjö får 10% rabatt på kursavgiften. Uppge ditt medlemsnummer/föräkringsnummer vid anmälan.
 
Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Ort

Medborgarskolan Norrköping

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 695 kr

Summa: 2 695 kr

Utforska ett ämnesområde