En skärgård i Bohuslän
Föreläsning

Väder & vatten i förändring - Sjölivsdagen

Ort
Norrköping
Startdatum
11 Nov 2023
Tid
14:15-15:00
Dag
Lördag
Nummer
41399
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Till sjöss är det bra att förstå sig på hur naturen ändrar på sig, både i luften och i havet. Ibland sker förändringen snabbt och ibland går det långsamt. Att vädret förändras vet vi ju alla, men varför gör det det egentligen? Och vad är det som händer i havet vi färdas på?

I det här föredraget berättar Anna om varför vädret förändras och vad som händer i havet.

Detta är en del av vad som händer under vår Sjölivsdag. Vi har dessutom information från Svenska Kryssarklubben, Sjöräddningssällskapet och Karlsro Marin samt visning av sjömansarbeten med prova på.

Vi bjuder på enklare lunch och fika.

Övriga föreläsningar är:

Sjösäkerhet kl. 10:00

Elektronisk navigation - Utveckling och risker kl. 11:15

Komposttoalett & litiumbatteri - ger ett enklare och mer miljövänligt båtliv kl. 13:00

Föreläsare

Anna Geidne har undervisat inom sjöliv i många år. Detta intresse har också resulterat i att hon både har arbetat som meteorolog och med sjökort! Hon har en gedigen erfarenhet och kompetens inom båt, sjöliv, segling, väder, säkerhet till sjöss mm.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Utforska ämnesområde