Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Umeå
Startdatum
18 Jun 2018
Tid
18:00-21:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
4 st
Arrangemangsnummer
88035
Pris
650 kr

Om arrangemanget

Valpkurs är roligt och framförallt nyttigt att gå med sin valp, vare sig man äger hund för första gången eller har haft hund förut. Valpen får social träning och vi går igenom grunderna i vardagslydnad, uppfostran och förståelse av valpen.

Valpkurs är roligt och framförallt nyttigt att gå med sin valp, vare sig man äger hund för första gången eller har haft hund förut. Valpen får social träning och vi går igenom grunderna i vardagslydnad, uppfostran och förståelse av valpen.

Innehåll

Vi tränar grundläggande vardagslydnad så som inkallning, förbudsord, varsågod, sitt, ligg etc. Vi gör kontaktövningar och hittar ett belöningssystem som passar dig och din valp. Målet är att du och din hund ska fungera bra tillsammans och få en så bra första start ihop som möjligt. Vi fokuserar på kontakt och positivt ledarskap.

Upplägg

Kursen vänder sig till valpar 2-8 månader. Valpen måste vara fullt vaccinerad innan kursstart! Vi kommer träffas 4 tillfällen en gång i veckan på samma dag och tid. Den första träffen har vi en teoretisk genomgång utan hund i Medborgarskolans lokaler och resterande sammankomster hålls utomhus med praktiska övningar men på lite olika platser runt i stan. Samtliga platser kommer vara lätt tillgängliga så även dom utan bil kan ta sig till kursen med buss. Övrig teori sker i form av diskussioner och frågestunder under den praktiska träningen.

Även om vi förstår att ni är flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare. Resterande kan vara åhörare.

Förkunskaper
Inga.

Kursledare

Emmy Holmlund är instruktör. Hon har för närvarande tre egna hundar, Tintin och Tamina som båda är av rasen chinese crested dog och Vaiana som är en xoloitzcuintle. Emmy har haft hunduppfödning i mindre skala sedan 2003.

Emmy är väldigt engagerad i utställnings sammanhang och har ett tävlingsförflutet som lydnadsförare, men har även stort intresse i freestyle och viltspår.

Kursmaterial

Efter varje kurstillfälle kommer du få anteckningar om vad vi gått igenom.

Det du själv ska ha med dig:
Ha ett bra koppel och halsband.
Ha bra belöning till hunden.
Då vi kommer vistas utomhus se till att klä dig varmt för vi tränar i regn och snö, om även din hund är känslig för att bli blöt och kall, skaffa den ett ordentligt täcke som skyddar.

Bra att veta
Ta med dig fika!
Din hund ska vara frisk när den kommer till kursen och ska vara försedd med de vaccinationer som krävs enligt Svenska kennelklubbens rekommendationer.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Pris

Deltagaravgift: 650 kr

Summa: 650 kr