Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Vandringskurs för nybörjare - Från tanke till Kebnekaise

Ort
Västerås
Startdatum
28 Apr 2020
Tid
17:45-20:00
Dagar
Tis, Sön
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Ulf Södergrann
Nummer
55650
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Är du nyfiken på vandring och känner att du behöver lite mer kunskap innan du ger dig ut? På vår vandringskurs får du grundläggande kunskap och tips på vad du behöver för din framtida vandring.

Innehåll

Människan har varit jägare och samlare 95% av sin tid på jorden. Först i modern tid har vi blivit mer stillasittande och under de senaste 30 åren har detta eskalerat. Drömmen om att vandra och uppleva naturen, faunan och floran lever dock kvar hos många. I den stressade och uppgiftstyngda vardagen kan det vara svårt att "komma till skott" med sina vandringsdrömmar.

En kurs med vandringsfokus innebär att du får en chans att lära dig mer om vandring, vilken utrustning som kan vara bra på färden och höra av alla deltagarnas erfarenheter. Kursen vänder sig till alla som gillar vandring, drömmer om vandring och de som önskar fördjupa sig i ämnet.

Upplägg

Kursen består av fyra träffar, där första och andra träffen belyser grunder i vandring, förberedelser och utrustning.

Under tredje träffen genomför vi en vandring utanför Västerås på en del av Bruksleden.

Den fjärde och sista träffen tar vi upp erfarenheter och pratar om vandring på Jämtlandstriangeln och längs Kungsleden.

Vi träffas i Medborgarskolans lokaler tis 28/4 kl. 17:45-20:00, tis 5/5 kl. 17:45-20:00. Vandring sker sedan sön 17/5 kl. 10:00-16:00. Sista träffen sker i Medborgarskolans lokaler tis 19/5 kl. 17:45-20:00. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen.

Kursledare
Kursledaren Ulf Södergrann har dryga 30 års erfarenheter av vandring. Speciellt i fjällmiljö. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

På kursen använder vi oss av boken Vandra (ISBN: 9789127157040). Kursmaterialet ingår ej i kursavgiften. Beställ ditt material så snart du fått hem din kallelse från oss.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos Bokus. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Rabattkoden hittar du på Bokus webbplats här. Du får 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av personlig kallelse eller faktura alternativt kvitto från webbetalningen i kombination med legitimation. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska.

Till söndagens vandring på Bruksleden bör alla ha med sig kängor/skodon/kläder för utomhusbruk under rådande omständigheter. Strumpor/sulor för byte. Kokkärl för matlagning alternativt färdiglagad mat, sittunderlag och påfylld vattenflaska.

Bra att veta

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

I våra lokaler finns en kaffeautomat där du kan köpa varm dryck.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Ort

Medborgarskolan Västerås

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ett ämnesområde